Assembly-tapahtuma kiellettävä

Kalle Kaitala
Tampere

/ #113

20.03.2008 17:22

Korjauksena Sakariaksen aikaisempaan viestiin terveyspisteestä, kyseistä toimintaa ei pyörittänyt SPR vaan Uudenmaan Sydänpiiri RY tietääkseni Valion tukemana.

Ja mikäli väitteelle virtsanjuonnista "simputuksena" haluaa antaa minkäänlaista painoarvoa, on ehkä syytä ensin tarkastella kriittisesti tällaisen toiminnan haitallisuutta verrattuna vaikkapa rikollisiksi luokiteltujen moottoripyörijengien (esim. NBK) jäsenyysvaatimuksiin. Maailmalta löytyy myös aineistoa joka esittää virtsan juomisella olevan terveysvaikutuksia. Henkisenä pakkokeinona tai ryhmäpainostuksen välineenä moinen "jäsenyysriitti" herättää lähinnä hilpeyttä.

Seuraavaksi kannattaa yrittää selvittää näiden "ohjelmistopiraattijengien" todellista hierarkista järjestelmää. Useimmiten kyseisissä ryhmissä on havaittavissa lähinnä demokraattisia tai meritokratisia piirteitä, ja kyseisenlaisia ominaisuuksia on löydettävissä kaikista kaveripiireihin perustanaan nojaavista yhteisöistä.

Lopuksi voi vielä kiinnittää huomiota yksityiskohtaan joka ei ole suurikaan salaisuus. Assemblyjen järjestämiseen tarvittavat varat ja tarvikkeet kerätään nykyisin oletusarvoisesti sponsoreilta, ja työvoima (Areenan oma turvallisuushenkilökunta poislukien) on pääasiallisesti koostettu vapaaehtoisista, jotka hyvää hyvyyttään tarjoavat kykynsä käyttöön muiden, etenkin tulevien sukupolvien, kulttuuriin osallistumisen innostamiseksi. Assembly Organizing työllistää palkkalistoillaan vain muutamia henkilöitä, joiden ympärivuotinen toiminta on pakollista tapahtuman järjestämisen kannalta. Pääsylippujen hinnoilla on aina pyritty kattamaan vain järjestämisestä aiheutuneet kulut, ja hintojen nostamista on järjestäjien taholta valiteltu aina kun sitä on ollut pakko toteuttaa kustannuksien nousun vuoksi.

P.S. mikäli muissa tapahtumissa tapahtuu aikaisemmin mainitun tapaisia "homoseksuaalisia orgioita", en ymmärrä miksi nykyisin hyvin tarkat säännöt ja hyvän turvallisuuspohjan omaavaa Assemblyä haluttaisiin lopettaa. ASMORG ei pysty, hyvän esimerkin näyttämisen lisäksi, vaikuttamaan muiden tapahtumien järjestäjien tekemisiin. Ja suomalaisen saunakulttuurin lieve-ilmiöt eivät muuten riitä täyttämään orgioiden tunnusmerkkejä ainakaan allekirjoittaneen mielestä.