Ei kilometriverolle


Vieras

/ #235

17.12.2013 18:03

Onkohan tässä taas mitään järkeä?

Jo nyt osa Pohjois-Suomessa asuvista ihmisistä pähkäilee kannattaako enää lähteä kulkemaan omalla autolla töissä koska kaikki mikä tulee menee laskuihin, ruokaan ja polttoaineisiin, että pääsee töihin. Ja julkisia ei kulje kuin se yksi kaksi päivässä, sellaisiin aikoihin että ei niillä normaalisti työssäkäyvät ihmiset voi kulkea. Ja sitten pistetään tällainen päälle.

Itse nuoresta iästäni huolimatta jo yli 180 km työmatkaa päivittäin kulkeneena, voin kertoa että koska haluan asua maalla, niin matka on pitkä ajettavaksi, dieseliä palaa viikossa tankillinen ja renkaita + osia kuluu vuoden aikana ihan riittävästi. Vaikka haja-asutusaluelle kaavailtu maksu olisikin pienempi kilometriä kohden niin missähän se näkyy täällä pitkiä matkoja ajavilla?

Mikäli tämä esitys tapahtuu väittäisin että Pohjois-Suomessa valtaosa jää kotia, koska on kannattavampaa olla kotona kuin kulkea töissä. Lisäksi itselläni on pakko omistaa auto, lähimpään kauppaankin kun on matkaa 15 kilometriä, mikä on vielä verrattain lyhyt matka pohjoisempaa Suomea ajatelee.

Toivottavasti ministeriö miettii asian tarkasti ja myös sen, haluaako se tosiaan ajaa kaikki haja-asutusalueet tyhjäksi. Sillä mikäli ehdotus toteutuu kaikkien, mikäli edes jonkinlaista elintasoa haluavat ylläpitää, on lähes pakko muuttaa kaupunkeihin, tai ainakin paljon lähemmäs sitä.

Siinäpä mietittävää...