Tampereen Rantaväylän tunneli ei ole yhteisen edun mukainen ratkaisu

vesa knuuttila
Adressin tekijä

/ #6 KESKUSTELUTILAISUS RANTAVÄYLÄN TUNNELISTA 16.4

13.04.2008 16:16

Aamulehti järjestää keskustelutilaisuuden Rantaväylän tunneli-hankkeesta 16.4.2008 klo 18.00 Aamulehden auditoriossa, Finlaysonin Siperiassa.

Tilaisuuden paneelin osanottajat ovat pääosin ”paatuneita” tunnelin kannattajia, poikkeuksen tekee eriävän mielipiteen jättänyt Satu Sipilä (kd). Paremmin kuntalaisten mielipiteitä vastaavaan osallistuja jakoon olisi päästy, mikäli paneeliin olisi voinut osallistua sujuvasanainen tunneli-kriitikko, SKP:n valtuutettu Jari Heinonen. Paikallislehtien lukijaäänestyksissähän on vastaajista noin puolet ja yleisönosastokirjoituksissa selvä enemmistö ollut tunneli-hanketta vastaan. Myös Pirkanmaan ympäristökeskuksen edustajan puuttuminen ihmetyttää, sillä kaupunkihan on vastustanut ympäristökeskuksen vaatimaa ympäristöselvitystä. Tällä kokoonpanolla paneeli muistuttaa lähinnä ”tiedotustilaisuuttta”, jonka vain yleisö voi muuttaa.
Myönteistä paneelin kokoonpanossa on vahvan intressi-omistajan, rakennusyhtiö YITn edustajan tuleminen.

Tilaisuuden pitopaikka on suurempi kuin viimein, mutta on kyseenalaista riittääkö sekään? Jos kuntalaisia osallistuu likikään niin paljon kuin viimeksi Frenckeliin, niin ahtaaksi tila käy. Tiivis tilaisuus on odotettavissa. Luultavasti Tampere-talo olisi oikea paikka järjestää kuntalaiskeskustelu tunneli-ratkaisusta.
Toivottavasti mahdollisimman moni tämän palstan lukija pääsee tilaisuuteen. Siellä tavataan.

-vesa