IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ


Vieras

/ #2454

08.01.2014 19:03

miksi koskaan ei puhuta energian säästämisestä? Jos joku sattuu muistamaan 70-luvun energiakriisin, niin silloin suorastaan pakotettiin säästämään ja perustettiin uusi 'hieno' energiabuumi - turve, jonka jälkilöylyistä saa kärsiä seuraavat sukupolvet.

Niin turve, kuin nuo vesi- ja tuulivoima ovat himoittua kamaa kaupunkilaisille yms. mutta painajanen niille paikallisille asukkaille, joiden asuinympäristö pilataan niillä, viedään maat jne. Suomessa yksityinen ei näköjään voi omistaa maata oikeasti, sillä jos joku sanoo, että perustan tuohon ehkä pari työpaikkaa, niin lähde lätkimään mökistäsi ja anna maasi pois - oikeusvaltio? Lisäksi lasketaan kurat ja myrkyt pitkin vesistöjä - jopa useiden maakuntien laajuiselle alueelle. Luulisi, että meillä on silti tuota korpea jäljellä, mihin esim. tuulimyllyjä ja turvesoita voisi sijoittaa, mutta kas-kummaa - ne pitäisi lähes poikkeuksetta saada perustettua asutuksen välittömään läheisyyteen valmiiden kulku- yms. yhteyksien lähelle.
Oletan, että kun nuo etäisyysasiat asutuksesta otettaisiin luvituksessa paremmin huomioon, niin luvatkin irtoaisivat paljon helpommin.