Harrasteajoneuvot kokonaan verovapaiksi

Harrastaja

/ #98 Ei näin!

19.01.2014 08:48

Idea on erittäin hyvä, mutta ei nyt ihan loppuun asti ajateltu tuo teksti.
Kuten muutkin ovat todenneet, ilman minkäänlaisia perusteluja tämä ei mene läpi.
Jos raja olisi sama kuin museoikä niin se auttaisi läpimenoa. Museotarkastetut ajoneuvothan ovat vapaita verosta mutta näissä on myös käyttörajoitus, sillä saa ajaa vain 30 päivää vuodessa.

Jotta muutkin harrasteautot voisi saada verovapaiksi niin niihin varmasti tulisi jokin käyttörajoitus myös, ei se vaan niin tule menemään että ihan ilman minkäänlaisia seurauksia tuo läpi menisi.
Olisikin hyvä ehdottaa jotain vastaavia toimia vastineeksi verovapaudelle, tämä varmasti edesauttaisi läpimenoa.

Tällä hetkellä tuota museoautojen käyttörajoitusta ei valvota mitenkään, jos harrasteautot tulisivat verovapaiksi mutta saisivat käyttörajoituksen niin varmasti tuota ruvettaisiin valvomaankin kun eihän sitä kukaan noudata. Museoautoilla jää kuitenkin ajokilometrit hyvin vähiin, montestakin syystä. Harrasteautolla kuitenkin halutaan ajella niinkuin ennenkin.

Kumpiko on sitten parempi, verovapautus ja jonkinlainen käyttörajoitus tai muu vastaava kun pelkkä verovapautus ei vaan tule varmastikkaan läpi menemään. Vai tämä nyky käytäntö jossa voit netissä 4 euron korvausta vastaan tehdä tieliikenteestä poiston ja nykyäänhän ei tuona aikana mene veroja eikä vakuutuksia. Tieliikenteeseen takaisin ottaminen onnistuu yhtä helposti, maksaa saman 4 euroa ja tuosta kun tulostaa paperin autoon niin voit lähteä ajelemaan saman tien.

Nimimerkillä; kaksi museoikäistä siviiliautoa ja yksi kilvissä oleva kilpuri.