Sodankylän lääkäripäivystyspalvelua ei saa heikentää

Ette te voi meille miksikään romahtajiksi alkaa.

/ #35 Se nyt vain ei yhteiskunta toimi, jos vaihtoehtoselvityksiä ei vaadita.

17.02.2014 22:17

No pihkura, on se nyt sitten tavattoman vaikeaa saada sodankyläläisten päätöksen pohjaksi vaihtoehtoa, jossa palvelu tuotetaan Sodankylässä, sodankyläläisillä resursseilla. Täytyy siellä jonkun tehdä tosissaan töitä, että jahkaus jatkuu.
Ei tämän nyt pitäisi olla edes mitään avaruusmatematiikkaa.

1. Päätetään pitää palvelu kuntalaisille Sodankylässä 0,5 kertaa nopeammalla saavutettavuudella (min käynti Rollossa 6 tuntia, tarjotaan palvelu Sodankylässä 3 tunnin viiveellä) kuin Rollon palvelu.
2. Päätetään tehdä valmistelua lähtökohdasta - miten voimme mahdollistaa palvelun tuottamisen Sodankylässä.(Ei - niin kuin nyt - siitä, miten palvelua ei voi Sodankylässä tuottaa tai miten sen voisi siirtää Rolloon tai miten se vaikuttaa työntekijöiden ikimuistoisiin nautintoihin)
3. Mikä on kohtuullinen säästö, mikä tulisi saavuttaa? (riittääkö säästöä 200.000 euroa /vuosi - riittänee tästä kohteesta. Käytettävissä on siis 300.000 euroa/vuosi kuntalaisten ikimuistoisen nautinnon ylläpitämiseen.)
4. Päätetään sietää nykyiseen palveluun nähden 2,5 tunnin lisäviive ja kuitenkin Rollo -versioon nähden saada 3 tunnin ajan säästö.
5. Ollaan armollisia täällekin vaihtoehtoiselle mallille ja siksi sovitaan siitä vuoden kokeilu, 2 kk:n peruuttamisajalla. Siltä varalta, että kuntalaiset alkaisivat tarpeettomasti kärsiä. 6. Kysytään alan työntekijöiltä kunnasta, yksityisiltä palveluntuottajilta ja ammatinharjoittajilta: Kuka ja miten voisi tuottaa palvelun 45 eurolla/ tunti, 365 päivänä vuodessa, 5 arkipäivänä 00-08 ja 16-00 ja 2 päivänä viikonloppuisin 00-24? 6656 tuntia vuodessa. Aktiivivalmius 3 tunnin välein, vaikka 1 tunti kerralla.
7. Muistetaan käyttää kaikki resurssit; mm. olemme satsanneet tänä vuonna 800.000 euroa kunnan rahaa lisää sairaankuljetuksen ympärivuorokautiseen valmiuteen.
8. Kun sitten vielä lopetetaan vatvominen siitä, että milloin meillä on lääkäripula ja milloin ylitarjontaa keikkalääkäreistä. Tämä kun on yksi niistä asioista, joka kielii salatuista vaikuttimista asian taustalla. Käytetään siis niitä lääkäreitä, jotka kokevat tämän toimintaympäristön omakseen ja viihtyvät täällä myös muista kuin ammatillisista syistä.
9. Kunta päättää, että vaikka se ei itse kokonaan pysty tätä järjestämisvastuullaan olevaa palvelua tuottamaan, se kuitenkin vastuullisesti järjestää parasta saatavissa olevaa palvelua kuntalaisille - tämän kunnallisen peruspalvelun, lähipalveluna.

Kunta on kuntalaisten hyvinvointia varten. Saa käyttää ja jalostaa.