Väkivallattomat lastenohjelmat takaisin!

Markku Widberg
Helsinki

/ #9 Kuten aikaisemmin mainittiin.

30.07.2008 11:06

1.Smurffeista on tulossa elokuva jonka myötä varmasti tulee myös tv aikaa vanhalle tv sarjalle. tosin kyllä smurffitkin oli mitä kieroutunein sarja.. kylällinen miehiä ja velhon taikomana 1 naaras asetettu näiden "smurffaavien" koiraiden keskelle. siinä voi sitten kukin miettiä vertauskuvallisuuksia.. mikä tämä velho oikein on? saatana?

2.turtles perustuu sarjakuvaan joka on ajoittain kovinkin synkkä. vanha turtles piirretty oli erittäin kaukana siitä mitä alkuperäisteos on.

3. tosiaan. vanhoissa lastenohjelmissa oli ihan yhtälailla väkivaltaa kuin nykyisissä. se myönnettäköön, että piirretyt ovat muuttuneen levottomampaan suuntaan. toisaalta on tullut myös pokemonin kaltaisia ohjelmia jotka kannustavat pois sen töllöttimen äärestä harrastamaan ja vaihtamaan esim. kortteja ja muuta sälää.. joka lisää sosiaalisuutta.

4.tohtori sykerö. kaiketi huumemyönteisin piirretty mitä on ikinä tehty. go go!

kyllä niitä "mä tapan sut" "mä hakkaan sut" huutoja on huudeltu ihan aina lapsien kesken. ne vaikutteet tulee varmasti suurimmaksi osaksi muualta kun näistä lastenohjelmista.

pari piirrettyä jotka haluaisi omien muksujen näkevän vielä on Alfred J. Kwak ja Peukaloisen Retket, Olipa kerran ihminen/avaruus/elämä.

aidosti jännittäviä ja opettavaisia.