Lapsiperheiden puolesta - Lapsilisät verottomana!

Raitis ja terve koiranomistaja

/ #738 Tupakka- ja viina- ja koiraveroa lisää!

28.03.2014 17:27

Löytyi eräs viisas kokoomuslainen, joka kehoitti laittamaan lisää veroa tupakoitsijoille, jotta lapsilisiä ei tarvitse pienentää.

Loistava idea myös siksi, että moni saattaa päättää lopettaa tupakoinnin ja sehän lisää terveyttä ja vähentää terveydenhoitokustannuksia.

Myös alkoholia voisi verottaa enemmän. Aiemmin alkoholiveroa laskettiin, vaikka asiantuntijat kamppailivat sen puolesta, ettei sitä laskettaisi, kun tiedettiin, että ongelmat perheissä, ihmisten terveydessä sekä alkolin suoraa tai välillisesti aiheuttamat kuolemat lisääntyvät. Ja niin kävi, kuin he ennustivat,ja kalliiksi tuli yksilöille, kunnille ja valtiolle.

Siis lisää veroa alkoholiinkin - siitä on vain hyviä puolia, kun ihmiset vähentävät juomistaan. Myös monien perheiden lapset säästyvät kärsimyksiltä ja valtio säästää isot rahat.

Ehkä voisi harkita myös koiraveroa joka koiraa kohti 50 € vuodessa. Koiria on Suomessa ainakin
650 000 kpl v. 2014 tilastojen mukaan. 50 € x 650 000 kpl=32.500.000 € on aikas paljon rahaa! Jos on varaa pitää koiraa, niin on ihan varmasti vara maksaa tuo 50 € vuodessa veroakin siitä ilosta.