Lapsiperheiden puolesta - Lapsilisät verottomana!

Oikeudenmukainen lapsilisäjärjestelmä

/ #743 re; lapsiperheiden puolesta - lapsilisät verottomana!

28.03.2014 21:46

#2: -

Kannatan, että pienituloisten lapsilisät ovat verottomia. Ja isotuloisten lapsilisät lakkautetaan, isotuloiset eivät tarvitse tukea lastensa taloudelliseen huolenpitoon.

Olen päiväkodissa töissä. Näen päivittäin tuloerojen vaikutuksen lasten vaatetuksessa. Hyväpalkkaisten vanhempien lapsilla (suurimmalla osalla) on hyvät säänmukaiset ulkoiluvaatteet. On pienituloisia vanhempia, joiden lapsilta puuttuu perusvaatteita: kurahousuja, kurarukkasia, saappaita. Nämä lapset ulkoilevat päiväkodin varavaatteissa. Ei näiltä vanhemmilta voi pyytää puuttuvia vaatteita, kun tietää, että he ovat työttömiä tai hyvin pienituloisia.

Mitä hyvätuloiset vanhemmat tekevät n. 20 000 e:lla, jonka saavat 17 vuoden aikana lapsestaan? Kenties he voivat tallettaa summan kokonaisuudessaan lapsensa tilille tulevaisuutta varten? Onhan se mukava summa, kun lapsi lähtee opiskelemaan aikuisena. Pienituloisen perheessä lapsililsä menee elämiseen joka kuukausi, ei siitä jää säästöön.

Lapsilisäjärjestelmä on nykyisellään epäoikeudenmukainen, hyväosaisia suosiva.

 

Kuka tekisi adressin, jossa lakkautettaisiin hyvätuloisten lapsilisät ja korotettaisiin pienituloisten lapsilisät? Sellaisen voisin allekirjoittaa.