Kannabis lailliseksi

insinööri

/ #3125

04.08.2011 17:34

"mutta teette karhunpalveluksen älykkäälle keskustelulle, itsellenne ja kaikille joita luuloillasi "valistat" kyseenalaistaessasi kannabiksen psykooseja aiheuttavan vaikutuksen."
-Yritäppä nyt ajatella tätä asiaa. Kannabiksen ja psykoosin yhteydestä ei ole konsensusta. Toisinsanoen, tiedetään, että kannabiksella ja psykoosilla on yhteys. Se, mitä ei tiedetä, on, että AIHEUTTAAKO KANNABIS PSYKOOSEJA. Jos sinulla on faktaa, että aiheuttaa, niin pyydän sinua antamaan linkin kyseiseen vertaisarvioituun ja jossain arvostetussa mediassa julkaistuun tutkimukseen.

"(kofeiinia ja alkoholia tuskin laillistettaisiin jos ne olisi vastikään keksitty tai uusia asioita suomessa)"
-Jos tädillä olisi munat se olisi setä. Ymmärrätkö, että sekä alkoholilla, että kofeiinilla on yhteys psykooseihin. Silti ne on laillisia. Yhteys psykoosin ja (sijoita tähän päihde X) välillä ei siis ole este lailliselle asemalle. Ihan turha spekuloida, mitä kävisi jos kahvi tai alkoholi keksittäisiin nyt.

"1. Sen signaalin välttäminen että päihteet ovat toivottu ja hyväksyttävä ilmiö yhteiskunnassa. (Mitä sitten vaikka alkoholi onkin laillista; tulipaloa ei kannata sammuttaa bensiinillä)."
-Se signaali on annettu jo aikapäiviä sitten. Urheilutähdet mainostavat alkoholia ja tupakkaa, jotka ovat kovimpia päihteitä maailmassa. Ja toisaalta, päihteiden käyttö on hyväksyttävää, ja hyväksyttävä ilmiö. Voitko tosissasi väittää, että valtaosa suomalaisista ei hyväksy päihteidenkäyttöä?

"2. Yhteisöllisen päätöksen sitovuus suhteessa yksilönvapauteen. Yhteisön mielipide - vaikka epäoikeudenmukainenkin suhteessa reaalimaailman ilmiöihin - on kuitenkin sitova. Jos loukkaamme yhteisön normeja oman henkilökohtaisen etumme nimissä näivetämme yhteiskunnan peruspilareista."
-Nyt ollaan asian ytimessä. Laki on laki on laki. Lakeja tulee voida muuttaa vastaamaan kulloistakin aikakautta. Lain pitää olla linjassa yleisen(enemmistön) moraalin kanssa. Alkaa olla vähän kiikun kaakun onko kieltolaki enää sitä.

"3. Kannabiksen historiallinen assosiaatio huumeisiin. Vaikka tätä ollaan purkamassa on silti valtaväestöllä mielikuvana että kannabis on huumetta. "
-Ja se mielikuva on täysin oikea. Kannabis on huumetta, eli huumausaine. Tästä ei varmaan tarvitse jatkaa.

"4. Ja sitten vielä kotikasvatuksesta; oletetaan että kannabiksen käyttö yleensäkin dekriminalisoitaisiin tai depenalisoitaisiin. On toivottavaa että kannabista alettaisiin kontrolloida valtion toimesta sekä käytön rajoittamismielessä että verotuksellisista syistä. Tällöin kotikasvatuksen yksityisyrittäjyys on ehdottomasti ei-toivottu asia koska se rikkoo kontrollipyrkimystä. Kannabiksen kotikasvattelu voidaan rinnastaa viinanpolttamiseen. (Jälleen referenssi viinaan turha; yksi harha ei oikeuta toista harhaa.) Lisäksi kotikasvattelussa kerralla tulee niin paljon kannabista että sen kuluttaminen yksin on todellinen riski mielenterveydelle jo määränsä puolesta."
-Tässä olen jotakuinkin samoilla linjoilla. Valtion voisi myydä kannabista helposti veroineenkin kohtuulliseen hintaan, ottaen huomioon sen halvat tuotantokustannukset. Valtion tarjotessa tuotetta kohtuulliseen hintaan, ja tuotteen laadun ollessa riittävää, monikaan tuskin jaksaisi kasvatella kotonaan. Toisaalta on kuitenkin vaikea nähdä kotikasvatus kriminalisoituna, myös kotiviinin valmistuksen ollessa sallittua.Kommentoi adressia
Facebook
Tuleeko uskonnon olla oma oppiaineensa?