Uusittava tie no 956 Köngäs-Tepasto-Raattama välillä


Vieras

/ #22 4 vuotta sitten

09.05.2014 05:19

04.08.2010 Tepastolaiset, lompololaiset ja puljulaiset tekevät kaikkensa tien parantamiseksiMiksi Tepasto–Köngäs- ja Raattama–Tepasto-teitä ei saada kuntoon?

Tepaston ja Könkään sekä Raattaman ja Tepaston väliset tiet ovat olleet paikallisten murheenkryynejä jo kymmeniä vuosia. Sekä Tepaston, Lompolon että Puljun asukkaat kulkevat Köngäs–Tepasto-välin päivittäin töihin ja kouluun Sirkkaan ja Kittilään, muuta reittiä ei ole. Huonokuntoinen tie kuitenkin hankaloittaa työmatkoja, rikkoo autoja ja vie aikaa. Talvella tie on kapea ja liukas,
Tien huono kunto karkottaa kyläläisten mielestä myös matkailijoita, sillä tien kunnon tietävät eivät halua sitä kautta kulkea ja navigaattoritkin saattavat neuvoa kiertämään soratiet. Matkailijoiden myötä kylien yrittäjät menettävät esimerkiksi majoitus-, ruoka- ja kalastuslupatuloja.
Kyläläiset ovat pyrkineet tien parantamiseen jo kolmattakymmenettä vuotta.
– Kaikkiin on otettu yhteyttä, paitsi presidenttiin, kiteyttää tepastolainen Matti Autto.
– Kuntaan, tielaitokselle, Destiaan, tienkäyttäjälinjalle, puolueisiin, suoraan kansanedustajiin ja ministereihin... Kaikkemme olemme yrittäneet, luettelee Tepaston maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja Juhani Alatörmänen tepastolaisten, lompololaisten ja puljulaisten keskustelutilaisuudessa sunnuntaina.
– Luulisi tänä päivänä hyvän tien kuuluvan jo perusoikeuksiin, jyrähtää Mikko Rauhala.
– On ollut 30 vuoden, kahden sukupolven, tappelu tiestä, mitä se kertoo politiikasta? Eikö kaikkien kuntalaisten tulisi olla tasa-arvoisia, kysyy Elina Alatörmänen.
– Kovasti on lupailtu ja näytetty vihreää valoa poliitikkojen osata, mutta se taitaa olla vain äänten kalastelua ja työrauhan hankkimista, moittii puolestaan Leila Koskenniska.

Anssi Tapio

Lue lisää Kittilälehdestä!