Raipesta patsas Tampereelle!

Ville Rantala
Tampere

/ #6

06.10.2008 20:34

"#5
Tälläinen patsas olisi loistava, esim Hakametsän pihassa!
Kris Salminen (Tampere, 6.10.2008 14:10) "

Hienoa Kris! Olet selvästi about 17 -vuotias pojankotale, joka on alkanut viikko sitten seurata jääkiekkoa aktiivisesti ja pitää Raimo Helmistä suurena pelaajana. No Raimo oli pelitaidoiltaan hyvä pelaaja. Hän nakutti nuorten mm-kisoissa uudet ennätykset ja pelasi kahdeksissa olympiakisoissa.
Tämä ei kuitenkaan voi riittää patsaan saamiseen. Raimo Helminen ei ole ns. suuri pelaaja, vaikka ehkä pelitaidoiltaan voisi olla. Hän ei ikinä kuulunut lajinsa selkeään parhaimmistoon, eikä mullistanut lajia. En siis näe mitään perusteita patsaalle. Raimo on kuitenkin jopa Suomalaisella mittapuulla vain keskinkertainen pelaaja, ehkä hieman keskitasoa parempi, eikä tämä missään tapauksessa riitä patsaan perustamiseen.

Eri asia on sitten Paavo Nurmien ja Jari Litmasten kohdalla, joilla meriitit riittävät patsaan pystyttämiseen. He olivat maailman parhaita osa-alueillaan huipulla ollessaan ja hallitsivat suvereenisti kilpakenttiä. Kumpikin mies toi Suomea maailmankartalle ja mullisti koko lajin tuoden ennennäkemätöntä suosiota lajille. He ovat tehneet huikean työn lajinsa eteen ja kehittäneet Suomalaista huippu-urheilua tahoillaan. Raimo ei ihan samassa kastissa näiden herrojen kanssa kuitenkaan ole.