ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

/ #320 Työ- ja joulurauhaa kansanedustajille

19.12.2008 10:53

Monet kansanedustajat ovat lähestyneet minua, ja toivoneet työrauhaa ja ”jatkoaikaa” heille lähettämääni kirjeeseen vastaamiseen.

Perustelut ovat mielestäni hyviä ja aiheellisia:
1. Budjettikäsittelyt ovat käynnissä, eli edustajilla on työn alla tärkeitä ja isoja asioita, joihin pitäisi voida keskittyä.
2. Monet edustajat aikovat kyllä julkaista kantansa ennen äänestystä, mutta eivät taktisista syistä halua vielä tässä vaiheessa sitä julkistaa, etteivät "vastapuolueet" saa minkäänlaista tietoa heidän suunnitelmistaan.
3. Edustajilta saamani tiedon mukaan asian käsittely siirtyy 90 %:n varmasti helmikuulle, joten heidän mielestään vastausaikaa voisi pidentää. Tämä seikka on mielestäni erityisen hyvä ja kestävä peruste.

Lisäksi "aktiivinen kansalainen lehteriltä" raportoi juuri äsken näin: "Kuulin äsken, että eduskunnan puhemiesneuvosto ehdotti vuoden 2008 valtiopäivien päättämisestä tämän päivän täysistuntojen jälkeen. Ehdotus hyväksyttiin. Lisäksi tämän päivän päiväjärjestykessä ei pääosin käsitellä muuta kuin valtion talousarvioesityksiä eli ensivuoden budjettia, joten voitaneen sanoa ulkomaalaislain I käsittelyn siirtyneen helmikuulle 2009. Hyvä näin eli meillä on vielä aikaa vaikuttaa".

Hienoa! Hyvä me!

Niinpä olen kallistumassa sille kannalle, että annetaan edustajille työrauha ja toivotetaan heille rauhallista joulua.

Totean vielä kuitenkin, että
a) seuraamme äänestyksiä vielä tämän päivän hyvin tarkasti
b) työtä lakiesityksen hylkäämiseksi tehdään edelleen.

Toki halukkaat edustajat saavat vastata myös alkuperäisen määräajan puitteissa, se on enemmän kuin suotavaa. Monet ovat jo vastanneetkin, siitä heille suuri kiitos!

Hienoa, että Suomessa demokratia toimii sittenkin ja kansalaisten aktiivisuus myös vaalien välillä huomioidaan!

Pysytään vielä linjoilla,

J