Tasa-arvo -termillä hämääminen uutistoiminnassa lopetettava

Mikko

/ #11

25.11.2014 22:15

Vaikka lehdistöllä valtaa onkin, ei kai eduskunta voi muuttaa aloitteen sisältöä sillä perusteella miten lehdet siitä kirjoittavat? 

Ja mitä tuohon aloitteen nimeen tulee, viimeksi kun tarkistin, nimi oli "kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista".

Oikeassa muodossaanhan se kuuluisi "kansalaisaloite yhä tasa-arvoisemmasta avioliittolaista." Todellisuudessa termin täsmällisyys on kuitenkin täysin yhdentekevää. Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, ja tämän aloitteen nimi on "kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista." Sitä ei ole keksinyt media, sen ovat keksineet ihan tavalliset ihmiset. Sellaiset kuin sinä ja minä.

Adressinne esittelyssä esiin nostetut Ylen vastaavan päätoimittajan (ei pääjohtajan :) ) kommentit ilmauksen kantaaottavuudesta ovat nekin kohtuullisen kaksinaamaisia ja asenteellisia. Ottaen huomioon sen, että samaisessa mediatalossa on kuitenkin aikanaan puhuttu muun muassa pakkoruotsista, joka kuitenkin lienee selvästi tätä nykyisen aloitteen nimeä asenteellisempi.. Ja puhumattakaan siitä, moniko tämän adressin allekirjoittajista on tehnyt samoin. Entäpä miksi puhutaan kansanäänestyksestä kun todellisuudessa vain yli 18-vuotiaat saavat äänestää? Onhan näitä... Asioista on niin kovin helppo nähdä se oma puoli...

All in all. Turha takertua lillukanvarsiin. Aika hyvällä mallilla on elämä, mikäli pahoittaa mielensä tällaisesta.