TAMPEREEN UHANALAISET KULTTUURITILAT SÄILYTETTÄVÄ

Teikki

/ #8 Onkiniemen Suomen Trikoon tehdasrakennukset.

11.12.2014 14:32

Onkiniemen Suomen Trikoon tehdasrakennukset (päärakennus sekä voimalaitosrakennus) tulee myös poistaa myytävien kohteiden listalta, ja toimintaa kehittää ja monipuolistaa nykyiseltä pohjalta. 

Onkiniemi on kotina yli 150:lle taide-, käsityö-, kultturi- ja harrastustoimijalle, työtiloineen, treenikämppineen ja esiintymistiloineen. Alueesta olisi mahdollista kehittää ainutlaatuinen kulttuuri- ja harrastushautomo Helsingin Kaapelitehtaan tapaan; mahdollistaa jo nykyisellään toimivien tekijöiden työtilat, monipuolistaa ja vuokrata tiloja, sekä tehdä siitä vetovoimainen, kansainvälisestikin tunnettu, houkutteleva ja monipuolinen esiintymispaikka konsertteineen sekä taidenäyttelyineen. Voimalaitosrakennuksessa on ainutlaatuiset puitteet tällaisen toiminnan mahdollistamiseksi, toimia ainutkertaisena ja monipuolisena esiintymistilana.

Tällainen yhteisöllinen taide- ja harrastuskeskittymä nivoutuisi hienosti Särkänniemen alueen kulttuuriprofiiliin (esim Sara Hildénin museon ja sen ympäristön kanssa), sekä varsinkin nykysirkus voisi olla yksi monista esittävän taiteen muodoista, jotka palvelisivat myös Särkänniemeä elämysalueena.

Tässä vielä sukkatehtaassa työtilojansa pitävän, läänintaiteilija Vesa Varrelan mietteitä loppukesästä 2014: www.tamperelainen.fi/artikkeli/230593-suomen-trikoon-tehtaasta-kulttuuritalo