TSE:n sähköiset opiskelijapalvelut turvattava!

Terhi Peltonen
Adressin tekijä

/ #5 TUKY:N VASTAUKSIA KYSYMYKSIIN

12.03.2009 13:05

Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan kanta tietojärjestelmien muutoksiin on se, että kunhan palvelut pysyvät opiskelijoilla jatkossakin samoina, ei meillä ole väliä sen suhteen, missä järjestelmässä olemme. Tällä hetkellä WebOodin ominaisuudet ovat paremmat, emmekä sen takia haluaisi siirtyä NettiOpsuun. Mikäli NettiOpsua kuitenkin kehitetään niin, että siinä ovat samat ominaisuudet kuin WebOodissa, ei meillä ole mitään siirtymistä vastaan. Siirtymisen kuitenkin tulisi tapahtua vasta sitten, kun NettiOpsua on runsaasti kehitetty ja kaikki halutut ominaisuudet ovat yhdessä järjestelmässä ja toimivat moitteettomasti.

Toinen syy siihen, miksi olemme haluttomia nopealla aikataululla siirtymään NettiOpsuun on se, että tällä hetkellä on kehitteillä valtakunnallinen opiskelijatietojärjestelmä, johon kaikkien yliopistojen olisi tarkoitus jollain aikavälillä siirtyä. Jos ja kun tällainen valtakunnallinen opiskelijatietojärjestelmä muutaman vuoden kuluttua on valmis, joudumme joka tapauksessa siirtymään siihen. Järkevintä tähän asti olisi toimia vanhassa WebOodi -järjestelmässä, jotta liiallisilta opiskelijoita ja opetushenkilökuntaa vaivaavilta muutoksilta vältyttäisiin.

Laineen kommenttiin totean, että kyse ei ole siitä, etteikö yliopistolla olisi mahdollisuuksia käyttää monia samoja toimintoja kuin kauppakorkeakoulussa. Kaikki toiminnot ovat sielläkin opiskelijan saatavilla internetin välityksellä, mutta eivät yhdestä ja samasta lähteestä. WebOodin suurin etu onkin se, että sen avulla opiskelija pääsee käsiksi kaikkiin näihin tietoihin, kun taas yliopiston opiskelijan tulee käyttää useita järjestelmiä kaiken tämän tiedon saamiseksi.

Lintulan kommenttiin haluan sanoa, että koulussa tällä hetkellä käytössä olevasta MS Outlook -järjestelmästä ollaan montaa mieltä. Itse käytän päivittäin sekä Outlookia että UTU webmailia. Me ylioppilaskunnassa näemme Outlookin näistä kahdesta parempana ja monipuolisempana ja sen takia se on nostettu tähän adressiin mukaan.