Estäkää Laajakosken sairaalan ja maa-alueiden myynti venäläisyritykselle!

Jukka Sinivaara
Kotka

/ #3 Oikeudellinen tarkastelu

14.03.2009 13:31

http://www.kymensanomat.fi/page.php?page_id=69&news_id=200936754833

LAAJAKOSKEN SAIRAALAKIINTEISTÖN KAUPPA

Yllättäen keskusteluun noussen Laajakosken entisen sairaalakiinteistön ja sen maa-alueiden mosko-valaiselle ”Zdorovje tseloveka” -nimiselle yritykselle myymistä koskevan asian osalta totena sel-vyyden vuoksi seuraavaa:

Kuntalaki 17.3.1995/365
13 § Valtuuston tehtävät Valtuusto vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta.

23 § Kunnanhallitus
Kunnanhallitus vastaa kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä valtuuston päätösten valmiste-lusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja, jollei johtosäännössä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa. Kunnanhallitus tai johto-säännössä määrätty kunnan muu viranomainen antaa tarvittaessa ohjeita kuntaa eri yhteisöjen, lai-tosten ja säätiöiden hallintoelimissä edustaville henkilöille kunnan kannan ottamisesta käsiteltäviin asioihin.

Vastoin kuntalain säännöksiä kaupunginjohtaja Lindelöf ja palvelujohtaja Telaranta ovat neuvotel-leet ”Zdorovje tselovekan” kanssa Laajakosken myynnistä, josta on solmittu esisopimus hintaan 1.4 milj. euroa. Kaupanvahvistajana esisopimuksen teossa on ollut kaupunkisuunnittelujohtaja Sakari Seppälä. Vastoin lakia Lindelöf,Telaranata eikä Seppälä ole informoineet kaupunginhallitusta kau-pan valmistelun eri vaiheista, esimerkiksi mitään tietoja kaupan osapuolena olevasta ”Zdorovje tselovekasta” ei ole kaupunginhallitukselle annettu. Näin ollen kauppaa on valmisteltu salaa ja lain-vastaisest niin sanottuna ”sisäpiirihommana” niin, ettei edes kauppasummaa ennen esisopimuksen tekoa paljastettu.

Kotkalainen yrittäjä Markku Enqvist on keskiviikkona 11.3.2009 jättänyt Laajakosken kiinteistön omistavalle Kastek Oy:lle 1,45 milj. euron suuruisen ostotarjouksen perustettavan osakeyhtiön ni-missä. Kymen Sanomissa torstaina 12.3.2009 olleen mukaan 1,4 miljoonaa euroa on pilkkahinta tästä kiinteistöstä. Ottaen huomioon, että kiinteistöön kuuluu 7 000 neliömetrin laajuinen sairaalarakennus ja 23 hehtaarin laajuinen maa-alue Kymijoen varressa, asuinkerrostalo ja rivitalo sekä muita rakennuksia, niin kiinteistön todellinen arvo on vähintään 7 miljoonaa euroa.

Tietojeni mukaan Kotkan Perussuomalaisten kaupunginvaltuutetut ovat 26.1.2009 järjestetyssä val-tuuston kokouksessa jättäneet Laajakosken kaupasta valtuustoaloitteen, jolla on kiinnitetty kaupunginhallituksen huomiota kuntalain 23 §:ssä tarkoitettuun kunnanhallituksen valvontavelvollisuuteen. Itse olin eilisiltana sekä puhelimitse että tekstiviestein yhteydessä palvelujohtaja Telarantaan ja kaupunkisuunnittelujohtaja Sakari Seppälään. Tässä yhteydessä informoin heitä asian juridisesta puolesta.

Edellä mainittujen ristiriitaisuuksien ja epäselvyyksien selvittämiseksi olen pyytänyt kaupunginhal-lituksen jäsen J-K Merivirtaa jättämään kaupunginjohtaja Lindelöfiä ja palvelujohtaja Telarantaa koskevan tutkintapyynnön poliisille.

Lopuksi totean, että kaikissa tapauksissa tämä asia tullaan ratkaisemaan joko hallinto-oikeudessa tai käräjäoikeuden kautta. Hallinto-oikeudessa kuten käräjäoikeudessakin Kotkan kaupunki vastaa asi-assa. Käräjäoikeudessa tulen itse vaatimaan Lindelöfille, Telarannalle ja Seppälälle 1 vuoden ehdo-tonta vankeutta sekä heidän tuomitsemistaan sopimattomina viraltapantaviksi!
MUISTUTAN YSTÄVÄLLISESTI KAUPUNGINVALTUUTETTUJA RIKOSLAIN 40 LUVUN SÄÄNNÖSTEN SOVELTAMISMAHDOLLISUUUDESTA!


Ystävällisesti

Jukka Sinivaara
rakennusinsinööri AMK
Kallionsivu 1 D 32, 48310 Kotka
puh. 040 850 8674

http://www.adressit.com/laajakoskensairaalanmyynti