Kaikkien Hitas-asuntojen hintasääntely määräaikaiseksi

Chris-Marie Rasi
Adressin tekijä

/ #3 Hitas-järjestelmä taitaakin olla laiton?

17.03.2009 07:32

Siis on hitaslaki koko maassa, mutta sitä ei sovelleta missään, ei edes Helsingissä sillä täällä Hitas perustuu yksityisoikeudelliseen sopimukseen.

Voiko sotkuisempaa olla?

Kiitos merkittävistä hintaesimerkeistä, jotka Jouko Marttinen antoi. En tiennytkään, että nuo 1988-90 korkeasuhdateen aikana rakennettujen talojen rajahintojen mielivaltaisuudet voivat olla noin pahoja.

Sen sijaan minulle oli kyllä uutta että lunastushinnan kohtuullistaminen olisi käytössä pääosassa vanhoja hitaksia? Mutta siis tällähän tarkoitat niitä suht. harvoja? tapauksia, joissa kaupunki lunastaa asunnon kun myyjä on pyytänyt ylihintaa.

Kaupunkihan on ilmoittanut, ettei se nykyään käytä lunastusmahdollisuutta muuta kuin satunnaisesti. Keskusta-alueilla harvoin myyntiin tulevat hitakset myydään (luovutetaan) joko sukulaisille, naapureille tai naapurien sukulaisille tai sitten niistä maksetaan pimeää hintaa, jonka systeemin tuntevat ostaja ja myyjä kyllä pystyvät hoitamaan niin ettei niistä jää kiinni. Tai noin 20% asunnoista on vuokralla kuten minun Katajanokkalaisessa yhtiössäni...

Tällaisia ongelmia teettää pitkään jatkuva kohtuuton sääntely.Yhteiskunnan ei pidä ylläpitää tätä mätäpaisetta.