Pittbullterrierin pitäminen kiellettävä myös Suomessa

pikkukoiran omistaja myös

/ #16 Koira-ajokortista vastaus

21.09.2011 22:34

Pitbull ei ole sen vaarallisempi rotu, kunhan käsittelijällä on edes kohtalainen ymmärrys koirien käyttäytymisestä. Näin ei valitettavasti aina ole, jonka vuoksi kaikki koiranomistajat kattava koira-ajokortti olisi realistisin vaihtoehto, jolla ajettaisiin myös lemmikkieläinten hoitoa parempaan suuntaan - jokaisella koiranottajalla olisi käsitys koirista ja perustaidot niiden hoitamiseen ja elekielen tunnistamiseen.

Roturajoituksen valvonta on liki mahdotonta, sillä kyseessä ei ole FCI:n rotu ja jokainen voi tietysti ostaa "vastaavan" koiran paperittomana, sekarotuisena. Todista siinä sitten, että kyseessä on pitbull, pitbullsekoitus vaiko staffisekoitus. Porsaanreikä on valtava.

Meillä on pienen koiran kimppuun käynyt kultainennoutaja, pikkukoira pääsi piipahtamaan tehohoidossakin ja dreenit oli silmäkulmassa pitkään tapauksen jälkeenkin. Täytyisikö siis kultainennoutajakin kieltää, sillä kyseinen rotu on ruotsalaisten vakuutusyhtiöiden mukaan purutilastojen kärkipäässä ja aiheuttanut liki hengenlähdön koiralleni omistajan vastuuttomuuden vuoksi?