Vastustamme ajokorttiuudistusta!

Raisa Känsälä
Kaustinen

/ #2 Ymmärrettävää...?...

21.06.2009 16:01

Olen samaa mieltä, että jos henkilö ei ole ajanut pitkään aikaan, onhan se kertaaminen ihan paikallaan... Mutta se kertaus voisi olla vaikka 30 vuoden päästä kortin saamisesta tai 50-vuotiaana tai jotain...

Lisäksi tämä uudistus maksaisi yksityishenkilöille todella paljon. Mikäli sillä on tarkoitus saada ihmisiä käyttämään enemmän julkista liikennettä, niin vuorojen vähentäminen maaseudulla ja lippujen hintojen nosto ei ainakaan lisää joukkoliikenteen käytettävyyttä. Linja-autot, jotka kuljettavat koululaisia, ovat välillä niin täynnä, että matkustajat eivät mahdu istumaan. Silti vuoroja on vähennetty. Kunnissa valitetaan että vuoroja on pakko vähentää, koska linja-autot eivät kannata. En oikein ymmärrä tätä logiikkaa. Kukapa nyt haluaisi seistä 40km kun on ensin maksanut lipustaan 10€?

Mikäli tämä laki siis tulee voimaan, toivon että kunnille annetaan näistä rahoista tukea, jolla saadaan elvytettyä joukkoliikennettä. Henkilökohtaisesti haluaisin kulkea yleisillä, mutta se on työvuorojen vuoksi mahdotonta kun varsinkin näin kesäisin linja-autot kulkevat jopa 4 tunnin välein.