Adressi Sipilän hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastaan

AV

/ #10 Re: mitä sitten pitäs tehdä

09.09.2015 07:23

#9: silver - mitä sitten pitäs tehdä 

 Leikkaukset ok palkoista, mutta koska säännöllisesti vkl tekevälle tämä tarkoittaa 4-5% ansionmenetystä kuukausittain, niin tietysti sama koskemaan KAIKKIA Suomessa työskenteleviä. Käy myös, että verotusta kiristetään vaikka sillä 5% niillä, joita ei koske sunnuntaityöt.

Sama koskee tietysti palkallisi lomia, kaikille maksimissaan 30. Toki lomat pitää myös kerryttää työtä tekemällä eli mm.tuore kansanedustaja ei pääsisi vielä ensimmäisenä vuonna samoihin lomaoikeuksiin kuin jo pidempään työskennelleet.

Sitten kun mietitään, että muun muassa millä aloilla on sunnuntait sisältävää vuorotyötä? No, esimerkkinä terveydenhuolto-, pelastus- ja turvallisuus ala. Miltä tuntuisi, kun sinut tulisi pelastamaan 38C asteen kuumeessa oleva palomies, veisi sairaalaan influenssasta kärsivä ensihoitaja ja ottaisi vastaan noron vuoksi oksentava sairaanhoitaja sekä lääkäri? Sairaanhoitajan palkasta se oli noin 150e pois, kun jäisi sairaslomalle vaikkapa juuri sen töistä tarttuneen noron vuoksi, muilla saman verran tai enemmän (esim.lääkärit). Tässä nyt ihan vaan esimerkkejä..