Hevonen liikenteessä -(televisio)kampanja

Jenni Kurki
Taipalsaari

/ #6 Ohita hevonen näin

16.08.2009 11:59

Kirsille ja muillekin 'tietämättömille' lyhyenä oppina hevosen kohtaamiseen.
-huomatessasi hevosen tiellä, hiljennä nopeutta
-Jos ratsastaja/ajaja nostaa käden ylös, hän ei välttämättä vaan morjestele autoilijalle vaan todennäköisesti pyytää autoilijaa hiljentämään lisää.
-Ohita hevonen tarpeeksi etäältä. Hevonen voi säikähtäessään hypätä auton eteen!

Hevosta tahallaan säikyteltäessä/huomiotta jättämisessä on iso riski saada kenties kallis kilpahevonen loukkaantumaan vakavasti, lisäksi selässä/kärreillä on ihminen jonka henki voi olla erittäin suuressa vaarassa autoilijan/mopoilijan toimesta!

Itse yleensä hevosen selästä pyydän autoilijaa hiljentämään ja pysäytän hevosen tien reunaan jotta hän näkee lähestyvän auton. Kun auto on ohi, kiitän autoilijaa hymyllä ja kädellä tervehtien. Jos on mahdollista, siirrän hevosen (jos vähänkään arempi tapaus) metsän puolelle odottamaan auton ohitusta tai jos lähellä on risteys ja auto hidastaa tarpeeksi, ratsastan risteykseen odottamaan ohitusta jolloin on enemmän tilaa reagoida hevosen kanssa.

-Kun hevonen on ohitettu, ei kannata heti turvan/hännän jälkeen painaa kaasua pohjaan vaan hiljalleen kiihdyttelee ajonopeutensa ennalleen. Hevonen säikkyy myös äkillisiä ääniä helposti...

Sinällään hevonen ei ole hengenvaarallinen tienkäyttäjä vaan tilanne ja ajattelemattomuus yleensä aiheuttavat vaaran.

Kommentoi adressia