Vantaan suunnittelemat varhaiskasvatuksen leikkaukset peruttava


Vieras

/ #3

11.11.2015 18:44

Allekirjoitin adressin, koska en voi ymmärtää missä maailmassa päättäjät elävät, kun kuvittelevat pitävänsä pätevät ja hyvät työntekijät Vantaalla jos tämä menee läpi. Työntekijöiden selkänahasta on jo revitty kaikki mitä voidaan. Erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat lisääntyneet päiväkotiryhmissä ja monessa päiväkotiryhmässä on useampi lapsi, jotka vievät jo aivan jatkuvasti yhden aikuisen huomion. Lisäksi kukaan ei tunnu muistavan, että lasten hoitoajat ovat pidempiä kuin työntekijöiden työpäivät. Käytännössä tiimin kolme kasvattajaa ovat monena päivänä vain 3-5 tuntia yhtä aikaa paikalla. Iltapäivisin ollaan helposti 24:n lapsen kanssa kahdestaan, kun aamuvuorolainen lähtee kotiin.

Ja miten nämä säästöt kostautuvat, kun lasten pahoinvointi lisääntyy? Hiljaisemmat lapset unohtuu ja he vain joutuvat pärjäämään jättimäisen lapsiryhmän keskellä. Yksilöllinen varhaiskasvatus alkaa olla kohta kaunis sana vain. Syliä ei riitä kaikille, päiväkoti muuttuu entistä enemmän säilöksi.

Suosittelen jokaiselle, jonka mielestä nämä säästöt menevät oikeaan osoitteeseen, menemään vaikka viikoksi päiväkotiin töihin. Uskon, että mieli muuttuu.

Kommentoi adressia