Ei vastaanottokeskusta Inkeroisiin

Ymmärrän puolestapuhujia, mutta vastustan.

/ #11

04.12.2015 09:35

Oletteko puolestapuhujat todella vielä samaa mieltä, kun ensimmäinen raiskaus tai pahoinpitely tapahtuu? Tai kun lapsenne tulee kertomaan kokevansa koulumatkansa ahdistavaksi nuorten miesten häpeilemättömien katseiden alla, jopa suorien lähestymisien? 

Ymmärrän puolestapuhuvien mielipiteet ja positiiviset vaikutukset kylän ja turvapaikanhakijoiden näkökulmasta. Olen itse jokseenkin samaa mieltä.

Mutta. Aidosti kiitollinen turvapaikanhakija osaa olla nöyrä auttajalleen. Kukaan ei kykene seulomaan turvapaikanhakijoiden joukosta näitä "asiallisesti käyttäytyviä" nöyriä henkilöitä. Kaikki tai moni varmasti ovatkin vannoten aidosti kiitollisia, mutta voivat silti toimia väärin oman kulttuurinsa puitteissa. He eivät ehkä ymmärrä oikean ja väärän rajaa. En tiedä, olisiko vastaanottokeskuksella Inkeroisten keskustassa resulsseja tai tarpeeksi vapaaehtoistyöntekijöitä kitkemään tätä ongelmaa pois turvapaikanhakijoista. Todistetusti on tapauksia muilta paikkakunnilta, kun ei ole ollut. Kannattaako se riski tietentahtoen ottaa riskialttiilla sijainnilla?

Siksi: Inkeroisten keskusta ei ole sijaintinsa vuoksi ideaali paikka vastaanottokeskukselle.