Adressi Centria ammattikorkeakoulu OY:n hallitukselle

Tiina Väkeväinen, Tornio/Nivala

/ #11

16.01.2016 09:23

Raudaskylä on Yhteisöpedagogi-koulutuksen kannalta ainutlaatuinen oppimisympäristö, jota ei voida millään digitalisaatiolla tai virtuaaliympäristöillä korvata. Se, että elää "tulevien töidensä" kanssa rinnakkain useamman vuoden, oppii paljon enemmän, mitä pelkkä koulutus oppimissisältöineen voi antaa. Tämä on selkeä vahvuus ja etu. Raudaskylä antaa vahvan ammattiosaamisen ja identiteetin, mitä ei voida mielestäni muualla tavoittaa.

Raudaskylä on siis myös selkeä vetovoimatekijä kyseisen koulutuksen kannalta, ei yksi "palikka" isossa yksikössä muiden koulutusohjelmien seassa. Vahva on työmarkkinoilla myös "rauskilaisten" maine, aikaisemmin opistotasoisena ja vuodesta 2000 AMK-tasoisena toteutettu koulutus on valtakunnallisesti tunnettu ja tunnustettu. Kun saat "rauskilaisen" töihin, saat hyvän työntekijän töihin. Ei valtakunnallisesti puhuta "diakilaisista" tai "pieksämäkiläisistä", mutta "rauskilaisuus" on käsite ja hyvän koulutuksen synonyymi!

Hyvät hallituksen jäsenet. Tekemällä keskittämispäätöksen te luovutte jostain ainutlaatuisesta, sellaisesta, mitä ei voi rahallisesti tai millään hienoilla puheilla korvata.

Kehotankin teitä ajattelemaan luovasti, ja jos on pakko keskittää, niin siirtäkää vaikka se sosionomikoulutus Raudaskylälle!