Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1706

20.03.2010 12:51

Ei meitä todellakaan kiinnosta mitä maailmalla tapahtuu. Se vasta onkin aivan hieno juttu, ettei uutisten mukaan kukaan ole kuollut kannabiksen käyttöön. Nekin ovat hyviä uutisia, kun rikollisia on saatu kiinni ja ennen kaikkea on mukava nähdä yhteiskunnan ponnistelevan yleisen mielipiteen ja tahdon mukaisesti eikä marginaaliryhmille anneta edes mahdollisuuksia rikosten tekoon. Kaikki pimeä bisnes olisi saatava kunnolla verollepannuksi!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


"Huumejengit asettivat tiesulkuja Meksikossa
julkaistu tänään klo 07:37, päivitetty tänään klo 08:30
Meksikossa huumekartellien asemiehet ovat asettaneet tiesulkuja Monterreyn kaupunkiin Yhdysvaltain rajan tuntumassa. Viranomaisten mukaan rikolliset yrittävät estää armeijan toimia huumekartelleja vastaan.
Asemiehet ovat sulkeneet neljä kaupunkiin vievää valtaväylää rikotuilla busseilla ja rekoilla. Osa ajoneuvoista on sytytetty tuleen.
Kaupunkiin tehtiin ensimmäiset tiesulut jo torstaina. Poliisi on saanut purettua osa suluista ja pidättänyt muutamia huumekartellien leivissä olevia nuoria miehiä. Kukaan ei ole kuitenkaan loukkaanut yhteenotoissa.
Viikko sitten Meksikossa kuoli yli sata ihmistä huumekauppaan liittyvissä veriteoissa. Maassa on kuollut kolmen vuoden aikana yli 15 000 ihmistä huumeisiin liittyvissä rikoksissa. Presidentti Felipe Calderón julisti sodan huumekauppaa vastaan vuonna 2006 noustuaan virkaansa.
Reuters "

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ei sielläkään puolleta kannabiksen laillistamista, mutta sitä viljellään laajasti ja kaikki huumeteollisuus paisuu. Ovat tiellä, josta ei ole paluuta. Molemmat puolet ovat vaan vetäneet linjansa liian tiukaksi. Sodissa kun ei ole voittajia, mutta mukana on aina joku, joka miekkaan tarttumalla muista mitään välittämättä hamuamaa äkkirikastumista. Toivottavasti osakilpailuvoitot kasaantuvat hyvien puolelle, pahat tyytyvät kohtaloonsa ja kaikki noudattavat sääntöjä.

Pidetään me vaan huumeet laittomina ja isketään myös onnettomaan käyttäjäporukkaan. Se jos mikä vähentää huumeiden kysyntää ja kauppaa. On vaarallista sallia pienet huumemäärät, sillä silloin yhä useammat ottavat ne tavakseen (eivät riippuvuudekseen, kuten käyttäjät itse sanovat) ja helpotetaan parhaiten huumeiden levittämistä.

Ymmärrän kyllä sen, että nykyinen käyttäjäporukka kokisi kannabiksen vapauttamisen suurena henkisenä helpotuksena ja suurenevat jointtitaukoa pitävät joukot maailmanrauhan takeena. Varmuudella ne häikäilemättömät äkkirikastumista tavoittelevat kaiken pimeän bisneksen veivarit eivät rauhoitu mistään. Aivan sama onko teosta luvassa putkaa, linnaa tai vankeutta, kun rahaa tulee riskittömästi puhtaana käteen ja työtapaturman sattuessa bisnestä voi helposti jatkaa myös kiven sisältä. Niin ammattirikolliset tekevät jo nyt ympäri maailmaa. No, ei ehkä kauko-Idässä. Siellä ne eivät välttämättä montaa vuotta kestä vankilaoloja hengissä!