Kannabis lailliseksi

Kimmo Tamminen
Suomi

/ #1727 Pari uutista

28.03.2010 21:19


Poliisi ja tulli valvoivat viime vuonna 700 epäillyn teleliikennettä
27.3.2010 11:56

Minna Passi
HELSINGIN SANOMAT
Poliisi kuunteli viime vuonna noin 600 epäillyn puhelimia, sähköpostia tai muita telelaitteita. Lisäksi tulli kuunteli noin sadan epäillyn liittymiä. Luku on hieman kasvanut edellisvuodesta.
Poliisi teki televalvontaa eli tutki teletunnistetietoja noin 1 300 ihmiseltä vuonna 2009. Tulli kohdisti televalvontaa noin 300 epäiltyyn.
Useimmiten telepakkokeinoilla yritetään selvittää tai paljastaa törkeitä huumausainerikoksia.
Tiedot käyvät ilmi sisäministeriön ja Tullihallituksen salaisia pakkokeinoja ja niiden valvontaa koskevista kertomuksista. Raporttien mukaan kohdehenkilöt saavat nykyään miltei poikkeuksetta jossain vaiheessa tietää joutuneensa telepakkokeinojen kohteeksi.
Telepakkokeinon käytöstä pitää ilmoittaa kohteelle, kun tapaus on mennyt syyteharkintaan tai esitutkinta on päätetty muuten lopettaa.
Tuomioistuin voi tutkinnanjohtajan esityksestä kuitenkin tärkeästä tutkinnallisesta syystä antaa luvan ilmoituksen siirtämiselle tai kokonaan ilmoittamatta jättämiselle.
Viime vuonna tuomioistuimet päättivät sisäministeriön mukaan ilmoittamatta jättämisestä 13 tapauksessa.
Poliisi teki viime vuonna kymmenkunta peitetoimintapäätöstä. Niiden kohteena oli noin 30 ihmistä.
Peitetoimintaa tekevät keskusrikospoliisi tai suojelupoliisi. Sitä käytetään eniten törkeiden huumausainerikosten, mutta myös muiden törkeiden rikosten selvittämiseen. Valeostoja poliisi kohdisti kymmenkuntaan epäiltyyn.


Huittisten amfetamiinikauppiaille vankeutta
26.3.2010 15:45
STT
PORI. Huittisten seudulla amfetamiinikauppaa pyörittäneet tuomittiin vankeuteen perjantaina Satakunnan käräjäoikeudessa. Tuomitut toivat amfetamiinia Pirkanmaalta Satakuntaan välitettäväksi. Rikoksiin liittyi väkivaltaa ja kiristystä.
Kaikki kolme päätekijää syyllistyivät törkeään huumausainerikokseen ja ampuma-aserikokseen. Huittislaisen Leif Allan Lindemanin neljän vuoden tuomio tuli myös törkeästä kiristyksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja vaaran aiheuttamisesta.
Pirkkalalainen Juha Pekka Palmroth syyllistyi huumerikosten lisäksi törkeään pahoinpitelyyn ampuessaan velallista jalkaan Valkeakoskella. Hän sai kolme vuotta ja neljä kuukautta vankeutta.
Huittislainen Mikko Juhani Leivo sai vankeutta kaksi vuotta ja kolme kuukautta.
Lisäksi käräjillä jaettiin viisi lyhyempää vankeustuomiota muille juttuun sekaantuneille.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Salakuuntelu rehottaa. Rikollisit, kuka tahansa teistä voi joutua kohteeksi!

Ja kaupustelijat saa koppia.

Vanha kannabisti vetäköön mitä haluaa. Onhan se hänen oma asiansa. Haluaako hän myös lapset samaan rinkiin ja voiko hän luottaa siihen, että muillekaan kokeilusta ei tule riippuvuutta vaan korkeintaan harmiton tapa?