Kannabis lailliseksi

Jari S
Nokia

/ #1824 perusteita

18.04.2010 20:36

Kaikki lakiin kirjatut kiellot perustuvat johonkin todennettuun haittaan tai vaaraan. Ei niitä turhaan tehdä.
Se, että jotkut nykyisetkin lait ovat vanhoja ja asiasisällöltään vanhanaikaisia, ei poista sitä tosiasiaa, että ne perustuvat jonkin haitan estämiseen ja/tai vahntämiseen.

Tämä johtaa siihen, että lakiin kirjoitetun kiellon poistaminen vapauttaisi tuon haitan, mikä se kulloinkin on kussakin asiassa.

Salliva asenne miisä tahansa asiassa aiheuttaa niissä, jotka eivät asiaa ole kokeilleet, kiinnostuksen asiaa kohtaan, isolla osalla kokeilun ja osalla aktiivisen harrastuksen asian tiimoilta. Tämä on aivan perus psykologiaa. Eli siis käännettyna Kannabikseen, nykyisten käyttäjien lisäksi salliminen toisi käyttäjiä myös siitä ryhmästä, jotka eivät ennen ole kannabista kokeillut. Lisäksi tulee ne kerrannaisvaikutukset, jotka saadaan henkilöiltä, jotka alkaisivat käyttämään molempia laillisia sekaisin.

Toisekseen, ei kieltämiselläkään ole mitään haittavaikutuksia.. muuten kun niille, jotka haluavat tietoisesti rikkoa lakia, ja/tai valita lakinsa mitä milloinkin haluavat noudattaa. Yhteiskunta vaan kun ei toimi noin.

Jos Kannabis halutaan lailliseksi, oikea vaikutuskanava on poliittinen. Kansalaistottelemattomuudella, silloin kun se rikkoo lakia, ei ole juurikaan vaikutusta. Perustakaa se Puolue (eikös joku sellainen jo ole olemassakin tai ainakin ollut???), niin katsotaan pitkällekö siivet kantavat. Tuskin kauas..

Ja vielä kerran ne tutkimukset, joissa on tietoa kannabiksen haitoista.

http://www.emcdda.europa.eu/publications/monographs/cannabis

http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx900106y