Uratehtaan alasajon estäminen


Vieras

/ #34

22.02.2016 13:42

Uratehtaan koulutuksista ja tapahtumista minulla on hieman ristiriitaisia kokemuksia, ja toiminta olisi kaivannut ryhtiliikettä useammallakin saralla sekä kontakteja nimenomaan potentiaalisten työnantajien suhteen. Siitä huolimatta Uratehdas täytti paikkansa ihan hyvin, ja uskon että UT käyttää niukat resurssinsa kohtuullisen tehokkaasti.

Vaatimus vuoden työttömyydestä on joka tapauksessa aivan persiistä. Esim. omalla kohdallani (ja alallani) ongelma on aina ollut määräaikaisten työsuhteiden lyhyys eli pätkätyöllisyys - ja samalla myös -työttömyys. 15 työvuoden aikana pisin työsuhteeni on ollut kaksi vuotta, viimeisen kolmen vuoden aikana pisin pätkä on ollut kolme kuukautta. Tästä huolimatta en ole ollut vuotta putkeen työttömänä. Lyhyet työsuhteet ovat vieneet usein mahdollisuuden täydennyskoulutukseen työn ohessa, koska koulutus olisi kestänyt pidempään kuin työsuhde. Tähän peilaten tuntuisi ironiselta, että sama kuvio itsensä kehittämisen suhteen toteutuisi myös työttömänä ollessa.

Samaan hengenvetoon mainittakoon, että tuona 15 vuoden aikana olen ollut työkkärin asiakkaana noin kolmen vuoden ajan, enkä ole saanut sieltä tuona aikana yhtään mitään. Vuorovaikutus heidän kanssaan on rajoittunut pelkkään ilmoitus työttömyydestä / ilmoitus työllistymisestä -viestittelyyn, ja "palvelu" on ollut tyystin kasvotonta.