SÄHKÖN SIIRTOHINTAA JA MUITA SIVUKULUJA ON ALENNETTAVA !


Vieras

/ #3

11.03.2016 09:57


Sälölaskuissa eri yhtiöillä on varmasti tyyli eroja, tässä yhden yhtiön laskun osa tekijät.
Sähkölasku koostuu useasta eri maksusta: liittymismaksu, perusmaksu, siirtomaksu, energiamaksu, sähkövero, ALV. Näistä
Liittymismaksu: on kertaluontoinen. Sillä maksetaan kulut, kun (asiakas astuu kauppaan) liittyy sähköyhtiön asiakkaaksi.
Perusmaksu: tätä maksetaan sen takia jos asiakas ei osta yhtään Kwh, niin saadaan jotain rahaa. Perusmaksua maksetaan samassa laskussa kahden hintaista?
Siirtomaksu: tätä maksua kerätään jotta sähköyhtiön verkon kunnostus ja investointeja varten. Itse sähkön siirrosta ei synny kuluja. Tätä kerättyä rahaa ei pidä käyttää mihinkään muuhun sähköyhtiö toimintaan.
Energiamaksu: tämä on maksu varsinaisesta tuotteesta euroa/Kwh. Sähköyhtiö ostaa tai tuottaa itse myymänsä sähköenergian. Suomessa hinta määräytyy Norjan järvien vesimäärän mukaan, näin on kerrottu. Oikea hinnan määritys olisi Suomessa tuotetun sähkön tuotantokustannukset.
Sähkövero: maksun saa valtio vero on snt/toimitettu Kwh (tänään 2,253snt/kwh)
ALV: maksun saa valtio. On 24% laskun verottomaan hintaan lisää, myös sähköverosta maksetaan vielä ALV vero.

Sähköverkot ovat itsenäisen valtion kansallisomaisuutta, aivan kuin moni muukin vastaava. Sitä varten Suomella on puolustusvoimat, joilla puolustetaan tätä omaisuutta. Jos kansallisomaisuus myydään vieraille valtioille, niin mitä tästä seuraa? Aihetta remontiin kyllä on..