Tasa-arvoa päivähoitomaksuihin Oulu

yksi kaikkien puolesta

/ #32 Re: Re: TARKENNUSTA JA SUMMIA

28.03.2016 16:31

#28: Äiti2 - Re: TARKENNUSTA JA SUMMIA 

 voiko mielestäsi uusissa toimitiloissa toteutettavaa päivähoitoa ja/tai pieniä päiväkoteja laittaa taloudellisesti vertaukseen vanhoissa tai uusissa -joka tapauksessa suurissa rakennuksissa pyöritettäviin kunnallisesti rahoitettuihin toimintamalleihin?ts.voidaanko yksityisesti pyörivää päiväkotia edes verrata taloudellisesti kunnan yksiköihin?

Mielestäni ei voi,mutta vertauksissa mitä on tehty kunnallinen hoito on vienyt taloudellisesti pitemmän korren eli yksityisten palvelut tulee veronmaksajille edullisemmaksi jo nykyisellään-ennen suunniteltuja leikkauksia!

On eri haaste pyörittää päiväkotia yksityisesti.Kunnan ei edes olisi järkevää rakennuttaa omia yksiköitä alueille,joilla on vähemmän kysyntää.Yksityiset ovat laajentaneet ja monipuolistaneet ja tukeneet kaupungin omaa tarjontaa ja niille on ollut kysyntää:lähipäiväkoti,pieni päiväkoti tai esim.liikunta/kielikylpyä antava päiväkoti.

Suuret investoinnit on yrittäjälle henkilökohtainen riski.Pienet palvelusetelit on riski tavallisille perheille ja kuntalaisille:vanhemmilta perittävä hoitomaksu on vielä toistaiseksi mahdollistanut yksityisen päiväkodin asiakkuuden-jos palveluseteliehtoja kiristetään suunnitellusti tällä on suora vaikutus yksityisten hinnoitteluun ja asiakkaisiin-30.3.2016 voi muuttaa tulevaisuuden ja kaataa yksityisiä päiväkoteja ja ruuhkauttaa kunnalliset yksiköt-tämä ei voi olla yhdenkään mielestä hyvä suunta!

tämä on kuin Hölmöläisten talonrakennus.ilman ikkunoita ei näe päivänvaloa ja ilman ovea ei pääse sisään.

ja kun tekee liikaa ikkunoita ja ovia rakenteet ei pysy pystyssä ja lopputulos on se,ettei jäljelle jää mitään.

yksityiset ovat tehneet isoja säästöjä kaupungille ja hoitaneet lapsia ja perheitä tasa-arvoisesti palvelusetelien eriarvoisuudesta huolimatta.

joustoa ei voi vaatia yksipuolisesti pelkästään yrittäjiltä eikä yritysten tulevaisuutta voi kaataa vanhempienkaan harteille.

lopussa kiitos seisoo ei näytä nyt pätevän.

järkeä päätösten tekoon,sitä peräänkuulutan!