Hämeenlinnan lasten kotihoidontuen kuntalisä tulee säilyttää!

Altti Salomäki

/ #47 Tulos

25.10.2011 21:58

Lautakunta on tänään päättänyt, että kodinhoidon tuen kuntalisä jatkuu, mutta sen saamiseen tulee rajoituksia. Lisäksi muutoksen aikataulua rukataan niin, että muutos astuu voimaan jo vuoden alusta.

Päätös on perusteltu, vaikka se ei ollutkaan täysin mieleinen. Hyvää tässä on se, että kaikkein eniten kuntalisää tarvitsevat tulevat saamaan sitä jatkossakin ja ettei asiaan heidän osaltaan palata taas hetken päästä, ainakaan oletettavasti.

Huono puoli on vastaavasti se, että osalta perheitä kuntalisä leikataan pois tulojen perusteella. Kelan tulorajat tulevat aika nopeasti vastaan, esimerkiksi meidän perheessämme leikkuri tulee mitä todennäköisimmin käymään. Mieluummin kuitenkin näinkin kuin ei mitään kenellekään.

Pidän edelleen tärkeänä, että huoli päiväkotipaikkojen riittävyydestä otettiin huomioon päätöksenteossa. Sillä on vaikutusta suoraan kaikkiin lapsiperheisiin, ei pelkästään kuntalisää saaneisiin. Muutoksen aikaistaminen jättää kuitenkin samalla kaupungille vähemmän aikaa reagoida kysynnän mahdolliseen vaihteluun.