Alkoholista eroon haluaville bonusta toimeentulotukiin.

mietinpä vain, onko köyhällä oikeuksia

/ #20 Kuka huolehtii alkoholisteista?

27.10.2011 21:16

Monet kunnat säästävät kaikista sosiaalitoimen menoista. Alkoholistit eivät pääse katkaisuhoitoon, vaikkaitse haluaisivat. Raitistuminen ei ole helppoa.
Miten määrittelemme alkoholin kohtuukäytön? Onko kohtuukäyttöä hienostorouvan punaviinilasillinen tai kaksi päivässä, vai duunarin perjantaipullo, vai työssäkäyvän normaali kaksi saunakaljaa?
Pitäisikö olla absolutisti! Ei tippaakaan, koskaan? Onko täysraittiuden vaatimus puuttumista kansalaisen perusoikeuksiin? Sosiaalitoimen asiakkaan on jo selvitettävä kaikki pankkitilinsä, annettava passistaan kopio (ei siis matkoja) . Joissakin kaupungeissa tilisiirrot omalta pankitililtä omalle toiselle pankkitilille tulkitaan tuloksi, joka määrittelee avun saamisen tarpeen. Jos tulot ovat liian suuret, et voi saada toimeentulotukea, vaikka sinulla olisi menoja, ruokavelkaa kaupassa, laskuja maksamatta, visalaskuja pankissa.... Myös tililläsi kuukauden viimeisenä päivänä oleva summa merkitään tulona seuraavalle kuukaudelle! Näin menetellen toimeentuloon oikeutettujen asiakkaiden määrä vähenee. Tiliotteet tiirataan tarkkaan... Soo, soo, jos olet tilannut vaikka jonkun edullisen lehden!
En oikein nykyisellään ymmärrä, kuka edes pystyy saamaan toimentulotukea. En puolusta alkoholinkäyttöä, mutta en myöskään halua olla riistämässä perheeltä tukea, jos joku perheenjäsen käyttää rahaa hiukan alkoholiin ja perhe on tuen tarpeessa. Köyhäkin on ihminen. Ilmeisesti myös ranskanleipä, karkit, jäätelö ja pulla pitäisi kieltää toimeentulotuella eläviltä!