Vastustamme KTAMK:n kohdistuvia leikkauksia

Mielenosoittaja

/ #63 AMK:n opiskelupaikat ovat myös aikuisille tarkoitettuja

02.11.2011 06:31

Torstain 27.10.2011 mielenosoitus opiskelijavetoisuudessaan osoitti opiskelijain yhteistyö- ja järjestelykykyä. Mielenosoitus oli muutoinkin onnistunut puheenvuoroineen Viktoria-torilla. Mieleen jäävä oli muun muassa kaksi kertaa KTAMKhon pyrkineen ammattiopiston opiskelijan puheenvuoro lisääntyvästä syrjäytymisvaarasta, jos koulutuspaikkoja vähennetään.

Parhaan puheenvuoron käyttivät kuitenkin KTAMKn taustayhteisö-kuntayhtymän Louen toimipisteen eläintenhoitajakoulutuksen nelijalkaiset mielenosoittajat.

Nelijalkaiset mielenosoittajat kahden minuutin kurinalaisella yhtäaikais-puheenvuorollaan (kaksijalkaiset kutsuvat sitä haukunnaksi) lähettivät opetusministeri Gustafsonille seuraavat terveiset:
Sinä Jukka jankutit televisiossa: "Siellä missä 16-vuotiaiden ikäluokka pienenee pitää vähentää
amk-aloituspaikkoja samassa suhteessa." Jos me nelijalkaiset oikein muistamme, toistit
16-vuotis-ikäluokka-näkökohtaa vielä senkin jälkeen kun amk-rehtorimme Reijo (Tolppi) huomautti, että pitää ottaa huomioon koko väestö ja sen muuta maata alhaisempi koulutustasokin. Olet Jukka itse ollut kansanedustajana tekemässä ihan viime vuosina opintososiaalisia lakeja, jotka mahdollistavat entistä paremmin aikuisten opiskelun myös amk-opiskelupaikoilla. Potentiaalisia amk-opiskelijoita ovat siis iän puolesta kaikki 18-59-vuotiaat. Olethan Jukka itsekin aikuisopiskelutaustainen valkolakiton maisteri. Toivottavasti teet ensi helmikuussa lopullisen päätösesityksen, jossa otetaan huomioon muuttuvan yhteiskunnan amk-tasoinen aikuiskoulutustarve ja alueellinen tasapuolisuus. Hyvää päätöksentekofiilinkiä ja kaikkea muutakin hyvää sinulle meiltä nelijalkaisiltakin.