Vastustamme KTAMK:n kohdistuvia leikkauksia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme KTAMK:n kohdistuvia leikkauksia.


Vieras

#51

19.10.2011 17:26

Vastustan- Liisa kunnari

Vieras

#52

20.10.2011 21:28

Tämähän tiedettiin! Kaikki Lapin koulutus Rovaniemelle!

Vieras

#53

23.10.2011 12:57

Ihmetyttää moimen toiminta. Eikö opetusministeriössä ole muuta kehittävämpää tekemistä kun menestyvien koilujen lopettaminen.
Meri-Lapin alueelta virtaa etelä suomeen huippu koulutettuja ammattilaisia eri aloille, kuin myös eri maihin tällä maapallolla.

Vieras

#54 Demarit lukee kovaa lakia

24.10.2011 01:16

Demareilla on selkeä pyrkimys niiden paikkakuntien alasajoon, jossa eivät pääse vallankahvaan. Aika törkeää vallan väärinkäyttöä, mutta demareille perinteistä.

Vieras

#55

24.10.2011 16:11

Torniossa aikoinaan kauppaopiston käyneenä tunnen sympatiaa ko oppilaitosta kohtaan ja noin 40 vuotta yritysmailmassa ja yritysten kanssa tekemisissä olleena tiedän hyvin, mitkä ovat Lapissa tulevaisuuden tarpeet ammatillisen työvoiman osalta. Lappi ja Barentsin alue tulevat olemaan tällä vuosikymmenellä Skandinavian nopeiten kehittyvää aluetta ja avainasemassa jopa Suomen hyvinvoinnin ylläpitäjänä ja kehittäjänä. Halutaanko tällaisilla opetusalan leikkauksilla Suomesta tehdä maa, jossa elämää on vain etelän suurissa kaupungeissa.

Väinö Enbuska, Pello

Vieras

#56 Otsikko kielentarkastajalle, kiitos.

24.10.2011 18:42

Allekirjoitan adressin heti, kun se on käynyt kielentarkastajalla.

Vieras

#57

25.10.2011 09:33

En voi hyväksyä Pohjois-Suomen koulutuspaikkojen supistamista. Meillä koulutetaan huippulaadukkaasti. Kyllä Kehäkolmosen sisältä kannattaa tulla tänne Pohjoiseen nauttimaan laadukkaasta koulutuksesta. Nyt jo nähtävissä, että Pääkaupunkiseutu haalimassa meidän laadukkaita opettajia sinne. Eipä löytynyt Aalto-yliopistoa kansainvälisestä mittelöistä, mutta Oulun YO löytyi. Tässäköhän syy supistuksiin. Riisto jälleen kerran !

Vieras

#58

25.10.2011 22:46

Järkyttävää että Kemiä ollaam ajamassa alas ja autioittamassa. Koulutus on kannattava asia niin paikkakunnallemme kuin opiskelijoillekkin.
JiiKoo

#59

26.10.2011 18:43

Tämän päivän (26.10.2011) posarissa "tuntematon" kommentoi Presidenttiehdokas Haaviston haastattelua, minun mielestä tosi osuvasti.

"Haavisto on oikeassa: Jos Tornion medianomit vievät helsinkiläisten kollegoidensa työpaikat, vika ei voi olla Tornion opetuksen laadussa."
Go Gustafsson

#60

26.10.2011 21:58

Tampereella (Gustafssonin kotikaupunki) valmistuu liikaa työttömiä medianomeja ja samaan aikaan Tornion mediapellet vie kaikki työt. Helppo yhtälö: lopetetaan Torniosta media/kultturialan koulutus ja katso, näin ovat Gustafssonin kotikaupungin mediatyöttömät kohta työllistyneet.
Päätä, vaan ei kokoa

#61 Suomi, sekä EU tarvitsevat koulutettua taloushallinto-ynnä yrittäjiä

27.10.2011 08:29

Taloushallinnon koulutuksen alasajo on elinkeinopoliittisesti täysin järjetöntä ja lyhytnokkaista koulutuspolitiikkaa.Vai onko poliittisena tavoitteena tehdä suomalaisista osaamaton ja kouluttamaton työvoimareservi, joka halpatyövoimana olisi EU.n ja Etelä-Suomen reservinä.
Uskoisi Kataisen, joka on kokoomuksen riveissä arvostavan koko maan kattavaa koulutuspolitiikkaa, olletikkin,kun tulevat hyvän koulutuksen saaneet yrittäjät tuskin tulevat äänestämään punaväriä, taas SDP on alunperin puolueena palvellut ei yrittäjiä, vaan työnjohtoporrasta.

Vieras

#62

31.10.2011 12:59

Lopetus- ja kulttuuriministeri haluaa teoillaan osoittaa, että koulutusta halutaan edelleen keskittää kehäIII-alueen sisäpuolelle ja näinollen lisätä väestömäärää p-kaupunkiseudulla sekä suurissa kunnissa.

He hajoittavat, jotka eivät osaa rakentaa?
Tarvitaanko jotain tilalle, koska maailma muuttuu niin meidän on sopeuduttava ja kehitettävä jotain uutta lakkautusuhan alla oleville aloille.

Tarvitaanko esim. kaivosalalle amk-tasoista koulutusta?
Tarvitaanko uusiutuvan energian alalle amk-tasoista koulutusta?

www.mol.fi -sivujen mukaan lapissa on kuitenkin akuutti työntekijäpula lakkautusuhan alaisista koulutuspaikoista tälläkin hetkellä insinööreistä,talousalan osaajista, myyntialan osaajista... useita satoja avoimia täyttämättömiä työpaikkoja, joten koulutusta tarvitaan täyttämään odotustilassa olevaa tekemätöntä työtä...

Mielenosoittaja

#63 AMK:n opiskelupaikat ovat myös aikuisille tarkoitettuja

02.11.2011 06:31

Torstain 27.10.2011 mielenosoitus opiskelijavetoisuudessaan osoitti opiskelijain yhteistyö- ja järjestelykykyä. Mielenosoitus oli muutoinkin onnistunut puheenvuoroineen Viktoria-torilla. Mieleen jäävä oli muun muassa kaksi kertaa KTAMKhon pyrkineen ammattiopiston opiskelijan puheenvuoro lisääntyvästä syrjäytymisvaarasta, jos koulutuspaikkoja vähennetään.

Parhaan puheenvuoron käyttivät kuitenkin KTAMKn taustayhteisö-kuntayhtymän Louen toimipisteen eläintenhoitajakoulutuksen nelijalkaiset mielenosoittajat.

Nelijalkaiset mielenosoittajat kahden minuutin kurinalaisella yhtäaikais-puheenvuorollaan (kaksijalkaiset kutsuvat sitä haukunnaksi) lähettivät opetusministeri Gustafsonille seuraavat terveiset:
Sinä Jukka jankutit televisiossa: "Siellä missä 16-vuotiaiden ikäluokka pienenee pitää vähentää
amk-aloituspaikkoja samassa suhteessa." Jos me nelijalkaiset oikein muistamme, toistit
16-vuotis-ikäluokka-näkökohtaa vielä senkin jälkeen kun amk-rehtorimme Reijo (Tolppi) huomautti, että pitää ottaa huomioon koko väestö ja sen muuta maata alhaisempi koulutustasokin. Olet Jukka itse ollut kansanedustajana tekemässä ihan viime vuosina opintososiaalisia lakeja, jotka mahdollistavat entistä paremmin aikuisten opiskelun myös amk-opiskelupaikoilla. Potentiaalisia amk-opiskelijoita ovat siis iän puolesta kaikki 18-59-vuotiaat. Olethan Jukka itsekin aikuisopiskelutaustainen valkolakiton maisteri. Toivottavasti teet ensi helmikuussa lopullisen päätösesityksen, jossa otetaan huomioon muuttuvan yhteiskunnan amk-tasoinen aikuiskoulutustarve ja alueellinen tasapuolisuus. Hyvää päätöksentekofiilinkiä ja kaikkea muutakin hyvää sinulle meiltä nelijalkaisiltakin.

Vieras

#64

02.11.2011 10:37

Mahdollisimman monipuolisen kolutuksen hankkimisen mahdollisuus on oman alueemme tärkeitä asioita! Se on terveen tulevaisuuden rakentamisen kivijalka Kemi-Tornio seudulla!

Vieras

#65

16.11.2011 09:53

OIKEAN Asian puolesta.
Ei aivan kaiken pidä olla etelässä saatavilla.
Seuraavaksi varmaan kaikki virastot lakkautetaan seudultamme...

Vieras

#66

30.01.2012 11:15

North is the new south.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.12.2012 10:43