Adressi Vantaan erityisluokkakeskittymien purkamista vastaan


Vieras

/ #78 Ei vain Vantaa...

03.11.2011 22:16

Kuinkahan moni on pohtinut sitä, miksi tämä asia kiinnostaa ympäri Suomea? Miksi adressin tukijoita löytyy eri puolelta Suomea vaikka kyseessä ovatkin "vain" Vantaan opetusjärjestelyt? Varmasti siksi, että Vantaa on nyt ottanut oman tulkintansa laista. Ei laissa todellakaan määritellä sitä, että erityisluokkakeskittymät olisi purettava. Varmasti lain henki on se, että kaikille oppilaille pitäisi taata heille sopiva opetus.
Suurennuslasi on nyt Vantaan päällä; Vantaan tilannetta seurataan samalla tavoin kuin viime keväänä Tampereen tapahtumia. Nyt Tampereen jälkeen ihmiset tuntuvat olevan vain vielä valveutuneempia. Tässä iso kiitos Tampereen pioneereille ja siellä erityisesti Lasten ja nuorten lautakunnalle, joka toimi siten kuin se perustettaessa oli varmaan tarkoitettukin - puolustamaan lasten ja nuorten etuja.
Toivottavasti Vantaan päättäjät osaavat myös olla fiksuja. Perusopetus täytyy säilyttää luonteeltaan sellaisena, että kaikille on hyvän lähikoulun lisäksi olemassa myös vaihtoehtoja. Mikäli Vantaalla ollaan eri mieltä, kannattaa lähteä varmaan lähteä maistelemaan mustaa makkaraa ja katsomaan onko arki Mansesterissa todellakin niin eriarvoistavaa ja segregoivaa kuin annatte kammoamillanne ja leimaavilla erityisopetusjärjestelyillänne ymmärtää...