Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Voe, Erkki, Erkki!

/ #5 Tuomiojan 30-vuotinen sota!

04.11.2011 00:49

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) syytti eduskunnassa ulkoministeri Erkki Tuomiojaa (sd.) Israelin vastaisesta asenteesta.

Kansanedustaja Jouko Jääskeläinen (kd.) kysyi eduskunnan kyselytunnilla Suomen äänestyskäyttäytymisestä YK:ssa.

Suomi äänesti puolesta, kun Palestiina hyväksyttiin Unescon täysjäseneksi. Muun muassa Ruotsi ja Saksa äänestivät vastaan ja Tanska äänesti tyhjää.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja vastasi vetoamalla ensin siirtokuntien rakentamiseen, jota Israel jatkaa. Hänen mukaansa Unesco-tapauksessa valitettavasti muutamat EU-maat ilmoittivat heti äänestävänsä vastaan, jolloin yhteisestä kannasta ei päästy neuvottelemaan.

Ben Zyskowicz sanoi Tuomiojalle näyttävän siltä, että "te olette henkilökohtaisesti käyneet omaa 30-vuotista sotaanne, tai vähintään 30-vuotista sotaanne Israelin kanssa jo vuosikymmeniä".

- Milloin olette rinnastaneet Israelin politiikkaa natsi-Saksan politiikkaan, milloin Etelä-Afrikan apartheid-politiikkaan. Israel on kuitenkin ollut vuosikymmeniä ainoa demokratia koko Lähi-idässä. Ainoa maa, joka on kunnioittanut demokratiaa ja ihmisoikeuksia ja toteuttanut oikeusvaltioperiaatetta, Ben Zyskowicz sanoi.

Zyskowicz kysyi, milloin Tuomioja on vuosikymmenten kuluessa suunnannut kritiikkiä Syyrian diktatuuria kohtaan.

Tuomioja vastasi toteamalla, että Zyskowiczin kysymys sisälsi "aika paljon virheitä, selvää asenteellisuutta ja väittämiä". Hän kiisti koskaan sanoneensa, että Israelissa on apartheid-valtio.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…