Adressi kristillisten arvojen ja uskonnonopetuksen puolesta

Vieras
Vieras

/ #200 Re: 190:nnen johdosta

19.08.2010 12:35

#191: Myyryläinen - 190:nnen johdosta

Tarkoitukseni ei suinkaan ollut kirjoitella ylimiellisesti ja kenties loukaten ketään. Koska emme pysty keskustelemaan kasvokkain, tulee herkästi väärin käsityksiä. Kirjoittaessa, kun ei voi kuulla äänen sävyjä ja nähdä toisen ilmeitä, jotka olisivat hyvin tärkeitä seikkoja, kun lähdetään väittelemään"uskova vastaan ateisti." Tässä huomaa, että "toisinaan" (ei aina) ateistit loukkaantuvat helpositi väitellesään uskovien kanssa. Johtuneeko siitä, että tuntevat jäävänsä toiseksi?=) Ateistit kuuluvat "useimmiten" (ei aina) niihin, jotka tahtovat ehdottomasti olla oikeassa (joka on niin ateistinen piirre). Useimmiten (ei aina) he ovat valmiita tyrmäämään uskovat välittömästi ja innokkaita väittelemään uskovien kanssa. He ovat valmiita pitämään kynsin ja hampain kiinni näkökannastaan. Toki uskovistakin löytyy näitä ns. äärikarismaatikkoja, jotka ovat valmiita käännyttämään ihmisiä uskoon, hinnalla millä hyvänsä (johtunee lähetyskäskystä), vaikka se olisi hyödytöntä. Mutta niin, kuin kerran jo totesin, "Helmien heittelyä sioille."

Tunnen pilvin pimein ateisteja, jotka käyttäytyvät heille tyypillisellä tavalla. Senpä vuoksi en useinkaan lähde väittelemään heidän kanssaan, koska se on aivan turhaa, niin, kuin nytkin. Sinulla ei taida olla minkään laisia faktoja siitä, miksi "Jumala ei ole olemassa". Hänen olemassa olo on helppo kieltää. Silloin ei tarvitse pähkäilla uskon asioiden kanssa, eikä tarvitse pelätä joutuvansa pilkan ja naurun kohteeksi. Ihmisen on kertakaikkiaan mahdoton uskoa sellaiseen, jota ei voi, nähdä, kuulla tai koskettaa. Usko ei ole järjellä selitettävissä, se on yksin kertaisesti uskoa elävään ja yliluonnolliseen Jumalaan. Uskovilla on kokemuksia Jumalan olemassa olosto ja myös antaa paljonkin esimerkkejä Hänen toiminnastaan. En tässä ala kertomaan näitä faktoja, koska niistä voisi kirjoittaa vaikkapa kirjan.

Huomaan, ettet ole kovinkaan moneen näkökantaani kommentoinut mitään. Johtuneeko siitä, ettet pysty heittämään omia faktoja peliin ja kumoaamaan minun näkemyksiäni?

Jeesus todellakin kuoli ja nousi taivaisiin ja istuu Jumalan oikealla puolella. Mutta Jeesus on henkiolento niin, kuin Jumalakin ja Pyhähenki (Kolmiyhteinen, Isä, Poika ja Pyhähenki) Hän on kaikki, kaikkialla ja kaikkessa riipumatta ajasta tai paikasta. Jeesus lähetti näkymättömäni Pyhänhengen maanpäälle suojelemaan ja puollustamaan uskovia. Jeesus ei suinkaan kulje uskovien kanssa fyysisesti, vaan rakkautena uskovien sydämissä (niin, kuin rakkaus kulkee rakastavaisilla). Elämme uskossa, toivossa ja rakkaudessa. "Usko", uskomme Jeesuksen Kristuksen lunastustyöhön ja siihen, että Jumalan antamat lupaukset Raamatussa totisesti toteutuvat. "Toivo" elämässämme on toivoa, joka asiassa ja toivo siitä, että kerran pääsemme Jumalan valtakuntaan. "Rakkaus" Jumalan rakkaus, joka asuu ihmisten sydämissä, (myös sinun, vaikka et sitä ehkä huomaakkan). Jumalan suuri rakkaus herättää ihmisissä (uskovissa) rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan. Raamatusta löytynee rakkauden kaksoiskäsky, mitä rakkauteen kuuluu. Edelleen painotan, että nämä ovat asioita, joita "ei uskova" ihminen voi käsittää." Uskovilla on toivo ja apu Jeesuksessa, esim. elämän kohdellessa kaltoin. Uskovan elämä ei suinkaan ole ruusuilla tanssimista, vaan siihen kuuluu, vastoinkäymiset, ilot ja surut niin, kuin muillakin ihmisillä Olen aina saanut avun Herralta, mitä ihmeellisemmissä asioissa, kun olen rukoillen pyytänyt. Niitä ei todellakaan voi järjen avulla selittää, ne ovat yliluonnollisella tavalla tapahtuvia asioita.  Olet sitä mieltä, että tällaisessa tapauksessa menisit hoitoon. Näin ollen mielisairaalat olisivat täynnä uskovia ihmisä, joten tuskin mahtuisit sekaan.

Minä en ainakaan uskoni takia pyöri omaan napaani ympärillä. En myöskään kehu ja korota itseäni. Eikä ketkään muutkaan "oikeasti" uskossa olevat ihmiset. Siihen ei ole tarvetta. Olemme sen sijaan hyvinkin nöyriä. Et taida tuntea ketään ukossa olevaa? Ja niin kuin totesit, valehteleminen on kristitylle rumaa, mutta ei kuoleman synti. Mutta minä en valehtele, pysyn totuudessa.

Vastaan kysymykseen, "milloin, missä ja miten, kuolema on voitettu". Jeesus kuoli ristllä 2000v. sitten Golgatalla, kaikkien ihmisten syntien tähden, jotta kaikki saavat syntinsä anteeksi (myös sinä, jos niin haluat) ja kaikki jotka uskovat Häneen, heillä on myös iankaikkinen elämä. Tuolloin Jeesus voitti kuoleman, kuolemalla ristllä ja heräten henkiin.

Toki uskovan elämässä on muutakin sisältöa, kuin ainoastaan usko. Toimimme samalla tavall eri osaalueilla, kuin muutkin ihmiset järjellään." Olisin kiinostunut tietämään millaisia faktoja voit heittää aiteismista? Kristinusko ei ole, esim. ristiriidassa evoluutioteorian kanssa. Darwin, joka keksi teorian, myönti eläessään Jumalan olemassa olon. Hän sanoi, "Jumala on sittenkin olemassa"

En edelleenkään yritä käänyttää ketään. Yritän vain kertoa mitä Kristinusko noin suurinpiirtein pitää sisällä, menemättä kaikkiin yksityiskohtiin, muuten tulisi romaani.