Järvensivun koulun säilyttämisen puolesta

Entinen järvensivulainen

/ #20 Re:

13.08.2016 11:45

#12: -  

 Tämä on kyllä virheellinen väite. Oma veljeni aikoinaan kävi kyseisen ala-asteen ja häntä kiusattiin todella armottomasti! Alakoululaiset harvemmin ystävystyvät muiden kuin oman ikäistensä kanssa (muistan omalta ajalta vielä kirkkaasti että nuorempien kanssa leikkiminen oli ehdoton ei) ja kun omaa ikäluokkaa on vain se yksi ainoa luokka, on ns "vaihtoehdot" hieman vähissä. Poikia veljeni luokalla oli noin seitsemän, jotka sitten yksissä tuumin alkoivat piinata kilttiä "nörttiveljeäni". Ei ollut yksi eikä kaksi kertaa, kun veljeni aamulla lähti silmät kyynelissä kouluun.  

En muutenkaan ymmärrä väitettä, että kiusaamista ei esiintyisi pienessä koulussa. Kiusaajia on kaikkialla, valitettavasti. Voisi myös luulla, että asia huomattaisiin helpommin pienessä koulussa, tämäkään ei totta. 

Itse vietin puolet ala-asteesta aikoinaan suuremmassa koulussa, josta vaihdoin Järvensivun pieneen kouluun. Suuressa koulussa minulla oli paljon kavereita, sillä kaikki saman ikäiset olimme suurta sekavaa kaveriporukkaa. Pienessä koulussa tilanne oli toinen ja ulkopuolelle jääviä ns "joukkoon kuulumattomia" oli paljon enemmän. Ikävää. 

Kommentoi adressia