RUOTSINKIELINEN KIELIKYLPYOPETUS WESTENDINPUISTON KOULUSSA


Vieras

/ #19 Re:

01.09.2016 14:51

#17: -  

 Jos tämän kirjoittaja ei olisi niin ilmiselvästi vain hämmentämässä kirjoittelullaan ja "trollamassa" älykkään keskustelun sijaan, voisin jopa hymyillä hyväntahtoisesti hetken vastaajan tietämättömyydelle.

Vaikka ymmärrän hyvin, että tällaiseen kirjoitteluun vastaaminen on kuin tuuleen huutaisi, niin siltikin, täältä pesee: Meidän umpisuomenkielisen perheen molemmat lapset ovat ruotsinkielisessä kielikylpykoulussa. Molemmat puhuvat jo nyt sujuvampaa ruotsia kuin minulla on pitkän koulu-urani aikana ollut mahdollisuus (halua, tahtoa, kykyä) oppia! Lastemme luokkatoverit tulevat pääsääntöisesti kaltaisestamme suomenkielisistä perheistä. Perheistä jotka ymmärtävät, että kielitaito yleensä, ja ruotsinkielentaito erityisesti, johtuen historiastamme sekä läheisistä kulttuurisista-, taloudellisista- samoin kuin lukuisten Suomalaisten kohdalla sukulaissuhteista johtuen on rikkaus! Suomen kaksikielisyyttä pitäisi vaalia ja vahvistaa, sen sijaan että toissijaisten ja halpojen lyhyen aikavälin tavoitteiden saavuttamiseksi puretaan ja tuhotaan sitä, mikä on vuosisatojen saatossa rakennettu.

Ja vielä: Väite siitä, että 7 vuotias oppisi ruotsinkielen puolessa vuodessa.... No viittaan oman kirjoitukseni aloitukseen. Tuskin on #17:llä edes kouluikäisiä lapsia...