Helsingin ostopalvelupäiväkotien lakkauttamista vastaan

Janne Lindfors
Vieras

/ #5 Helsingin päättäjät ovat tekemässä suuren virheen.

17.11.2011 12:47

Helsingin kaupungin politiikka päiväkotiasiassa on todella lyhytnäköistä jos päiväkotipalveluja edelleen huononnetaan lopettamalla byrokraattisella päätöksellä ostopalvelupäiväkodit.

Helsingin kaupungin ongelmana on ollut se että veronmaksajia muuttaa jatkuvasti helsingistä pois naapurikuntiin jonka johdosta naapurikuntien verotulot kasvavat paljon helsinkiä nopeammin ja yleensä nämä muuttajat ovat juuri lapsiperheitä.

Ostopalvelupäiväkotien lakkauttaminen vahvistaa entisestään signaalia tuleville perheille että helsingissä ei kannata perustaa perhettä vaan kannattaa muuttaa naapurikaupunkeihin ja viedä verotulonsa mennessään.

Helsingin pitäisi nimenomaan profiloitua lapsiystävällisenä kaupunkina jossa on monia vaihtoehtoja lasten ja heidän perheidensä elämäntilanteen mukaan.

Ostopalvelupäiväkotien lakkauttaminen on edellisten huonojen puolien lisäksi vielä hyvin eriarvoistavaa politiikkaa koska nykyään ostopalvelupäiväkodeissa on lapsia kaikista yhteiskuntaluokista ja kaikista perhetilanteista eli ne ovat yhteiskuntaa yhdistävä tekijä mutta jos ostopalvelupäiväkodit lopetetaan niin rikkaammat päätyvät todennäköisesti yksityisiin päiväkoteihin ja pienituloiset joutuvat entisestään kuormittuviin kunnallisiin päiväkoteihin ja yhteiskunnan eriarvoistuminen kasvaa.

Toivon todella että sekä poliitikot että kaupungin virkamiehet heräävät ja tajuavat olevansa tekemässä pennien säästöjen takia markkojen vahinkoa.
Ostopalvelupäiväkodit on säilytettävä ja Helsingin on sekä asenteellisesti että päätöksiltään muututtava lapsimyönteiseksi ja perhemyönteiseksi kaupungiksi.