Kunnat ja valtio, lopettakaa energian tuhlaus [Voit myös allekirjoittaa ruksien, että tietosi ei näy netissä.]

Annetaan puhdas tulevaisuus

/ #7 Ajattele, yritän auttaa

18.10.2016 17:49

Miten on vaikea ymmärtää mikä on turha valo . Se on valo johon ei päivän valo riitä ja jonka puute voi aiheuttaa jonkun vaara tilanteen, mutta sitä ei kuitenkaan voi laittaa taajamien ulko puolelle eikä vaarallisten risteysten ulko puolelle, koska ilmastomme ei tule kestämään sitä. Olen kuullut myös valojen pallavan sellaisissa paikoissa jossa ei ole tarvetta kun käyttäjiä vaan joku. On esierkiksi, puistoja, kuntopolkuja, jos niitä tarvisee vaan joku, niin taspuolisuuden nimissä miksi kaikkien veron maksajien pitäisi maksaa tämä kallis ilmastoa saastuttava palvelu? Puiston läpi ei ole pakko oikaista jos on vaarallista. Kuntopolulle voitaisiin sopia sellainen aika nyt pimeään aikaan joka sopisi miltei kaikille jotka ei pääse valoisalla. Tarpeelliset valot on tietysti ilkivaltaa ja varkutta estävät, esimerkiksi pankien, kauppojen, ravintoloiden ynm.

Turhia valoja palaa nyt  niin paljon että pakko saada vähenemään, ilmastossa on jo nyt nähtävissä hälytys merkkejä. Ääri päässä jokun kirkokylän kautu ja puisto valot palaa auringon kanssa kilpaa.

Jos kaikille ihmisille laitetaan valo joka tielle ettei kukaan joudu onnettonuuteen tai muuhun vaaraan. Mistähän saataisiin sellainen määrä sähköä ja millä rahalla? Mitenkähän ilnaston, maan ja veden  kävisi? Voisiko hengittää, syödä ja juoda vettä? Voi olla että saat sen vielä itsekkin kokea jos ilmaston muutosta ie yritetä oiken tosissaan estää.