Kunnat ja valtio, lopettakaa energian tuhlaus [Voit myös allekirjoittaa ruksien, että tietosi ei näy netissä.]


Vieras

#1

13.09.2016 17:35

Sähkön säästäminen on kestävän kehityksen mukaista. Lisäksi olen miettinyt monta kertaa, miksei ääniaitoja ja muureja vuorata aurinkopaneeleilla kautta maan. Samoin kaikkien kerrostalojen ja teollisuuslaitosten katoille pitäisi pakottaa laittamaan aurinkopaneeleja. Saataisiin sähköä ja vähennettäisiin ydinvoimalaoiden rakentamista!
huolestunut

#2 Turahat valot pois facebookissa

14.09.2016 15:59

Tykkää myös facebook sivusta:
facebook.com/Turhat-valot-pois-1553707051321880/

 

Surullisen mahdotonta

#3 Joroisissa

16.09.2016 09:14

16.9.2016 Tänä aamunakin valot syttyivät kello 4.50 ja sammuivat 6.21. Näen kotoani 4 kadun valot ja yhden puiston joka ei ole kenenkään käytössä. Olen melkoisen varma että koko kirkonkylän valot paloi samoihin aikoihin,koska kun olemme käyneet autolla kiertämässä siellä lenkin, niin vaan sytymis ajassa no ollut poikkeavuutta. Ylätiellä ja viertotiellä sekä honka tiestä eteenpäin syttymis aika oli myöhenpään, mutta myös sammumis ajankohta oli myöhäisenpi.

Tallaista sähkön tuhlausta ei pitäisi sallia missään nimessä. 

 

Lina

#4

06.10.2016 15:05

Sähkövalaistus on tarpeellinen yleisen turvallisuuden ja se kohentaa liikenneturvallisuutta pimeän aikaan. Vaikka ihmisiä kulkeekin kaduilla vähemmän yöllä, heitä silti kulkee.

Miksi vaikea ymmärtää?

#5 Ajattele

08.10.2016 14:51

Mitä tarkoittaa turha? Se ei tarkoita pimeää vaarallisella paikalla. 

Martti

#6

16.10.2016 05:32

Ja mitenköhän määrittelette turhan. Onko joku teistä koko ajan kyttäämässä tietyn tien varrella koko yön, että kulkeeko siellä joku vai ei. Väitän, että pimeän aikaan ei ole turhaa valaistusta, varsinkaan kun jää peittää kohta tiet.

Jokainen paikka teiden päällä, niiden varsilla, kävely teillä ja poluilla voi olla se kohtalokas paikka ilman valaistusta. Hiukan hämärään aikaankin aloitetaan "aikaisin" valaistus, koska esim. putkinäkö ja vanhenemisen myötä huonontuva hämäränäkö ovat yleisiä sekä ajajilla että muilla kulkijoilla.

Ehkä te voitte nähdä hämärässä todella hyvin ja määritellä siten tietyt ajat vääriksi valaistukselle, mutta muitakin on olemassa kuin vain te, jotka ei sitten näekään tarpeeksi hyvin.

Annetaan puhdas tulevaisuus

#7 Ajattele, yritän auttaa

18.10.2016 17:49

Miten on vaikea ymmärtää mikä on turha valo . Se on valo johon ei päivän valo riitä ja jonka puute voi aiheuttaa jonkun vaara tilanteen, mutta sitä ei kuitenkaan voi laittaa taajamien ulko puolelle eikä vaarallisten risteysten ulko puolelle, koska ilmastomme ei tule kestämään sitä. Olen kuullut myös valojen pallavan sellaisissa paikoissa jossa ei ole tarvetta kun käyttäjiä vaan joku. On esierkiksi, puistoja, kuntopolkuja, jos niitä tarvisee vaan joku, niin taspuolisuuden nimissä miksi kaikkien veron maksajien pitäisi maksaa tämä kallis ilmastoa saastuttava palvelu? Puiston läpi ei ole pakko oikaista jos on vaarallista. Kuntopolulle voitaisiin sopia sellainen aika nyt pimeään aikaan joka sopisi miltei kaikille jotka ei pääse valoisalla. Tarpeelliset valot on tietysti ilkivaltaa ja varkutta estävät, esimerkiksi pankien, kauppojen, ravintoloiden ynm.

Turhia valoja palaa nyt  niin paljon että pakko saada vähenemään, ilmastossa on jo nyt nähtävissä hälytys merkkejä. Ääri päässä jokun kirkokylän kautu ja puisto valot palaa auringon kanssa kilpaa.

Jos kaikille ihmisille laitetaan valo joka tielle ettei kukaan joudu onnettonuuteen tai muuhun vaaraan. Mistähän saataisiin sellainen määrä sähköä ja millä rahalla? Mitenkähän ilnaston, maan ja veden  kävisi? Voisiko hengittää, syödä ja juoda vettä? Voi olla että saat sen vielä itsekkin kokea jos ilmaston muutosta ie yritetä oiken tosissaan estää.

 

 

 

 

 

 

Ajattelemisen aihetta

#8 Puhdas tulevaisuus

06.11.2016 13:06

 

Miten on vaikea ymmärtää, mikä on turha valo. Se on valo, kun päivänvalo riittää, ja jonka puute ei voi aiheuttaa vaaratilannetta. Tarpeelliset valot on tietysti ilkivaltaa ja varkautta estävät, esimerkiksi pankien, kauppojen, ravintoloiden ym. Turhia valoja palaa nyt niin paljon, että pakko saada vähenemään, ilmastossa ja ympäristössä on jo nyt nähtävissä hälytysmerkkejä. Ääripäässä jonkun kirkokylän katu- ja puistovalot palavat auringon kanssa kilpaa.

Valoja ei kuitenkaan voi laittaa joka paikkaan taajamien ulkopuolelle eikä vaarallisten risteysten ulkopuolelle, koska ilmastomme ei tule kestämään sitä. Olen kuullut myös valojen palavan jatkuvasti sellaisissa paikoissa, jossa ei ole tarvetta kun käyttäjiä vaan joku harvoin. Tarvittaessa liiketunnistin voi myös säästää paljon energiaa.

On esimerkiksi, puistoja, kuntopolkuja, jos niitä tarvisee vaan joku, niin tasapuolisuuden nimissä, miksi kaikkien veronmaksajien pitäisi maksaa tämä kallis ilmastoa saastuttava palvelu? Puiston läpi ei ole pakko oikaista, jos on vaarallista. Kuntopolulle voitaisiin sopia sellainen aika nyt pimeään aikaan joka sopisi miltei kaikille, jotka ei pääse valoisalla.

Ei kuitenkaan voida laittaa kaikille ihmisille valoja jatkuvasti jokaiselle tielle, ettei kukaan joudu mahdolliseenkaan vaaraan. Mistähän saataisiin sellainen määrä sähköä ja millä rahalla? Mitenkähän ilmaston, maan ja veden  kävisi? Voisiko hengittää, syödä ja juoda vettä?
Voi olla, että saadaan seuraukset vielä itsekin kokea, jos ilmastonmuutosta ei yritetä oikein tosissaan estää.

Kilpaa auringon kanssa

#9 Turhia valoja

06.11.2016 13:13

Facebookin Turhat valot pois -sivusta saa myös tykätä.
Siellä on myös esimerkkejä turhista valoista.
https://www.facebook.com/TurhatValotPois/


Vieras

#10

18.11.2016 14:48


Valtateillä täytyy laittaa toiset aurinkolasit silmille häikäystymisen estämiseksi pimeällä!
Puhdas tulevaisuus

#11 Ajattele

02.12.2016 13:26

MARTTI Etkö tullut ajatelleeksi että nykyään on paljon hyviä otsa tasku ynm.lamppuja. Se jos satunnaisille

yksittäisille ihmisille pidetään valaistus koko taajama alueella on todella suuri tuhlaus ja epä oikeuden mukainen.