Ei uraanikaivostoimintaa Kuusamoon

Juho

/ #39 Kannatan TYYNIVOIMAA

29.11.2011 11:28

#35: -  

 Erityisesti pikkulapset ovat vaarassa jäädä kaatuvien tuulivoimaloiden tai niistä irtoavien lapojen alle. Ydinvoiman vastustajat tarkastelevat ydinvoiman "vaaroja" perin yksisilmäisesti kiinnittämättä lainkaan huomiota "vaihtoehtoisten" (jotka siis eivät reaalimaailmassa ole sittenkään vaihtoehtoja ainakaan toistaiseksi, ainakaan jos energia-asiantuntijoita on uskominen) energiamuotojen riskeihin.

Uraanivoima on vaatinut tähän mennessä 0.04 henkeä / TWh. Tämä on kaikista energiamuodoista kaikkein alhaisin. Tuulivoimalla sama luku on 0.16 ja vesivoimasta puhuttaessa käytetäänkin jo kokonaislukuja. Hiilivoimassa mennään jo yli 200 kuollutta / TWh.

"Loppusijoitustakaan" ei tarvitse valvoa "satoja tyhansia vuosia" kuten väität, vaan jäte muuttuu käytännössä vaarattomaksi jo muutamassa sadassa vuodessa vaikka se säteileenkin todella pitkään. Kannattaa tarkistaa wikipediasta mitä tarkoittaa logaritmisuus. Lisäksi jäte on käytettävissä jo lähivuosikymmeninä uudelleen hyötyjätereaktoreissa, joista tulevan lopullisen jätteen määrä on hyvin pieni.

Pitäisikö vielä listata tähän loppuun esimerkiksi VEDEN tai SUOLAN terveyshaittoja?