OKL:n pysyttävä Savonlinnassa

Unto Sinkkonen
Vieras

/ #5 Tätäkö tarkoitti uusi yliopistolaki?

26.09.2010 21:56

Uusi yliopistolaki on astunut voimaan. Senkö turvin nyt sitten lakkautetaan yliopistojen filiaalit, kun "autonomia" sen sallii? Eikö aluepolitiikka, jonka nimissä kaikki uudemmat yliopistot/korkeakoulut  (Lappeenranta, Joensuu, Kuopio, Oulu, Rovaniemi) on perustettu, enää merkitse mitään? Niinkö lyhyt on yliopistoväen muisti?

Oulu aloitti rajun linjan lakkauttamalla Kajaanin OKL:n, nyt sitten toisten on hyvä seurata perässä ja "säästää" Hämeenlinnan, Rauman ja Savonlinnan OKL:t oman yliopiston helmaan, niinkö? Jos yliopistolaki sallii valtakunnan kokonaisedun vastaiset ratkaisut (esim. jos Joensuu säästää kaksi miljoonaa ja aiheuttaa Savonlinnalle moninkertaisen vahingon), niin sellainen järjenvastainen laki tulee muuttaa.  Kansanedustajat herätys! Lait ovat teidän laatimianne, te voitte ne myös muuttaa!

Erittäin oudolta tuntuisi myös uuden uljaan Itä-Suomen yliopiston toiminta, jos se kohta syntymänsä jälkeen lakkauttaisi kolmannen kampuksensa, Savonlinnan, jonka on hehkutettu olevan kokonaisuuden kolmas pilari. Eikö sellainen pöytä, jossa on kolme jalkaa, sorru jos yksi jaloista poistetaan? Esitetyillä - ehkä vielä piilotetuilla - uhkauksilla Itä-Suomen yliopisto nolaa itsensä koko Suomen silmissä. Missä on loogisuus ja pitkäjänteinen suunnittelu? Luuletteko tällä tavoin saavanne kerättyä rahaa Etelä-Savosta kahdelle kampuksellenne?  Ei tipu, ennen kuin pitävästi ja pysyvästi julistatte kolmannenkin jalkanne turvatuksi!