BUSSILINJOJEN 16 JA 18 LIIKENNÖINTI

Jokapäiväistä harmia monelle

/ #40 16 siis oikeasti lopetetaan ja vaihdetaan linjan 11 numero

04.01.2012 23:15

Suunnitelmahan näyttää käytännössä siltä, että linja 16 lopetetaan ja vaihdetaan sen numero vanhan linjanumeron 11 tilalle.

Suora yhteys Herttoniemi-Kulosaari-Kruununhaka-keskusta-Ullanlinna-Eira on monen lapsen koulumatka, aikuisen työmatka ja vanhuksen turvallinen reitti kaupunkiasioille tai ystävien luokse. Lapsille suunniteltu muutos merkitsisi jokaiseen koulupäivään ylimääräisiä tienylityksiä vaaroineen ja lasta jännittäviä liikennevälineen vaihtoja. Monelle aikuiselle se tarkoittaisi hankalampia työmatkoja ja jokapäiväistä pidennystä matkoihin kuluvaan aikaan, turhia minuutteja liikenteessä joka arkipäivä. Vanhuksille liikkumisen vaikeutumista ja moni reissu voisi jäädä tämän vuoksi tekemättä.

HSL saisi tällaisten suunnitelmien sijasta panostaa parempaan linja-autokalustoon ja seuraavan vuoron tuloajan kertoviin näyttöihin kaikille pysäkeille. Odottelu ei niin paljon harmita, jos tietää koska seuraava vuoro on tulossa. Aikatauluja ei pitäisi suunnitella niin tiukoiksi, että kuljettajat joutuvat kaahailemaan. Se, että joskus joku vuoro on myöhässä tai jää välistä on varsin pieni harmi siihen verrattuna, että koko linja lakkautettaisiin.