Kiire!! Nenonpellon lähikoulua ei saa lakkauttaa Pieksämäellä


Vieras

/ #8 Nenonpellon koulun puolesta

10.01.2012 16:02

Miksi kaupungin säästöt kohdistuu aina lapsiin tai sitten vanhuksiin - sellaisiin kohderyhmiin, jotka eivät voi itse vaikuttaa asioihin, vaan joutuvat sijaiskärsijiksi?? En ymmärrä!! On kuitenkin varaa suunnitella kaupunkiin uutta yritystaloa, kylpylää jne, onko ne suunnitelman tekemiset ja piirustukset, mitä kaupunkimme lehdessäkin on piirroskuvia julkaistu, ilmaiseksi tehtyjä??? Tohdinpa epäillä, että jokunen euro on pitäny"artmiikkailille" heittää!
Ja toinen juttu...Luulenpa, että koulujen lakkauttamisvimma+tahti oisi toisenlainen, jos päättäjien omat piltit olisivat alakouluikäisiä, ja tekisivät koulumatkoja 1-2 tuntia/päivä. Epäilen, että kyläkoulut saisivat toimia ihan rauhassa vielä vuosia.
Mietään tilannetta: 30 oppilasta on yhdessä luokkatilassa...ja 1 opettaja. No laitetaan sinne avustaja...Ilmaiseksiko?? No, lisäksi normaalissa luokassa on myös erilaisia tuentarvitsijoita...Onhan isossa koulussa erityisopettajia. Mutta jos erityisopen ryhmiin/tunteihin ei sovi enää lisää lapsia, mitä sitten? Palkataan uusi erkkaope. Ilmaiseksiko? Jokaisella lapsella on oikeus saada sitä tarvitsemaansa tukea, ja Nenonpellon koulussahan käy erityisopettaja joka viiko maanantaisin, joten eikös siellä koulussa ole aika hyvin asiat? Miksi siis kuormittaa kaupungin isoja kouluja, kun homma toimii pienissäkin kouluissa??
Ja tällähetkellä olisi pieniä pilttejä päiväkoti täynnä, josta tulisi ainakin osasta Nepparin koulun oppilaita, tulevaisuutta siis olisi!
Ihan en purematta niele kaikkia ehdotuksia ja päätöksiä, vaikka ymmärrän, että säästöjä pitää tehdä, mutta miksi ne tehdään vääristä paikoista?