Kiire!! Nenonpellon lähikoulua ei saa lakkauttaa Pieksämäellä


Vieras

#1

05.01.2012 20:33

Jos Nenonpellon koulu lakkautetaan, haapakosken kylän pienet koululaiset matkaavat 20km ala-asteelle! Onko tässä mitään järkeä?


Vieras

#2

06.01.2012 15:21

Herts kyykkeli ei missään nimessä saa lakkauttaa tuota koulua, te päätttäjät ottakaa kerrankin järki päähän kun päätätte lasten asioista

Vieras

#3

06.01.2012 17:07

Lykkyä nepparin koulu! minunkin puolestani!
arto kukkonen
pieksämäki

#4 Järkeä?

07.01.2012 21:43

Milloinka sitä on alettu vaatia ihmisten asioiden mutkistamista vaativiin päätöksiin.

Vieras

#5

09.01.2012 21:48

Kyllä kyläkoulut pitää säilyttää,se on pienille lapsille turvallinen paikka elämän alkuteillä!!!Näinä päivinä kun tehokkuus on tärkeää olevinaan niin siinä unohdetaan yksilöllisyys!!Pienissä kouluissa on koulutus paljon "ihmis läheisempää"!!

Vieras

#6 ikea vai prisma

10.01.2012 10:36

miksi miksi miksi. aina kun jostain säästetään kohde on joku kylä kaupungin ympärillä. miksi ei lakkauteta kaupungin isoja kouluja tai vielä suurempi säästö olisi sammuttaa katuvalot kaupungista yö ajaksi kuten on tehty NENONPELLASSA jo vuosia.nyt meiltä yritetään viedä koulu.en ymmärrä päättäjien ajatuksia. mikä on parempi opiskelu paikka kun pieni kylä koulu sopivan kokoisella luokalla oppilas pystyy keskittymään opiskeluun. en henkilökohtaisesti suosittele 20 oppilaan luokka kokoa. kokemusta on ja sen huomaa. j o s nyt kuitenkin käy niin että koulumme pyyhkäistään pois kartalta ja joku päättäjä tekee sen hirsi kehikosta huvilan johonkin ja koulun paikalle tehdään ikea tai prisma niin mitä jää kylälle. tänne on muuttanut vähällä aikaa lapsi perheitä on ostettu ja rakennettu taloja. mutta kohta kysytään missä koulu. voidaan silloin kertoa hyvillä mielin se koulu oli tuossa missä nyt on tuo ruotsalaisten lastulevy liike jota jotkut ikeaksi kutsuvat. anteeksi ikea en tarkoita pahaa. nenonpellon koulu on hyvä kuntoinen koulu. opetus on hyvää ja opettajilla on aikaa kuunnella pienten oppilaiden ongelmia. meillä on omat ladut joita pitkin oppilaat pääsevät tutustumaan luontoon myös talvella.keväällä ja syksyllä voi myös tutustua luontoon koska koulun ympäristö on moni puolinen ja turvallinen liikkua.ajatelkaapa kukin kohdallanne viedä eka luokan oppilaat tutustumaan ja ihmettelemään luontoa.lähtö paikka on ylä ristin koulu aikaa 45min missä käyt. ajattele eka luokkalaisen näkö kulmasta.on meillä urheilukenttä josta siitäkin on jo säästetty ei kaupungilla ole aikaa,rahaa,joutilaita miehiä laittamaan kaukalon laitoja pystyyn.laidat on kentän reunalla lahoamassa. miksi aina nämä pienet kylät? miks ei ikinä kaupugnin kouluilta viedä astioita pois joilla lapsi voi kehittyä. haluaisin että edes joku/jotkut päättäjät tulisivat paikalle 12,1 klo 17,30 koulullemme. älkääkä luulko että tarkoitan niitä jotka vain nyökyttelee siellä valtuustossa haluan päättäjät paikalle. eikö voitaisi säästää kaupungista välillä.

ps: ei millään pahalla ketään kohtaan.

Mirja ja Inka Kääriäinen (koulun nelosluokkalainen)

#7 Lähikoulun säilyttäminen on tärkeää

10.01.2012 11:32

♥Pienessä koulussa yhteisöllisyys lisää lasten hyvinvointia.
♥Pienluokat antavat mahdollisuuden yksilölliselle opetukselle, joka on ollut erinomaista.
♥Turvallinen kouluympäristö ja puhdas luonto ympärillä ovat hyvä kasvuympäristö
♥Nenonpellon koulun sijainti on hyvä.
♥Paikallislinja-auto kuljettaa niin kaupungista kuin Haapakosken suunnasta oppilaita.
♥Koulu on ainut Pieksämäen pohjoispuolen lähikoulu.
♥Koulun iltakäyttö on tärkeää kyläläisille harrastustoimintaan.
♥Nenonpellon koulu on hyvä ja toimiva kolmiopettajainen koulu.

Jos koulu lakkautetaan:
Koulualueen vapaa-ajan käyttö estyy: Talvisin luistelukaukalo, kesäisin urheilukentän käyttö kylän lapsilla.
Muu harrastustoiminta loppuu: jumpat, 4H, seutuopiston kerhot.
Kylän ainut kokoontumistila häviää.
Pieksämäen pohjoisosan lapsille tulee järjettömän pitkät koulumatkat keskustaan


Yhteistyö päiväkodin kanssa on tärkeää ja sujuvaa

♥Päiväkoti ja koulu sijaitsevat lähekkäin
♥Eskarilaisten on helppoa siirtyä lähikouluun
♥Kaveripiirit alkavat muodostua jo päiväkodissa
♥Päiväkodilla on IP-toimintaa 1-2-luokkalaisille
♥Kylälle on muuttanut lapsiperheitä juuri päiväkodin ja koulun läheisyyden takia.
♥Päiväkoti pursuaa lapsia tänä päivänä
♥Luonnon läheisyys ja kodinomainen ilmapiiri ovat tärkeitä tekijöitä varhaiskasvatuksessa
Koulun lakkauttaminen vaikuttaa myös päiväkodin esikouluryhmään

Vieras

#8 Nenonpellon koulun puolesta

10.01.2012 16:02

Miksi kaupungin säästöt kohdistuu aina lapsiin tai sitten vanhuksiin - sellaisiin kohderyhmiin, jotka eivät voi itse vaikuttaa asioihin, vaan joutuvat sijaiskärsijiksi?? En ymmärrä!! On kuitenkin varaa suunnitella kaupunkiin uutta yritystaloa, kylpylää jne, onko ne suunnitelman tekemiset ja piirustukset, mitä kaupunkimme lehdessäkin on piirroskuvia julkaistu, ilmaiseksi tehtyjä??? Tohdinpa epäillä, että jokunen euro on pitäny"artmiikkailille" heittää!
Ja toinen juttu...Luulenpa, että koulujen lakkauttamisvimma+tahti oisi toisenlainen, jos päättäjien omat piltit olisivat alakouluikäisiä, ja tekisivät koulumatkoja 1-2 tuntia/päivä. Epäilen, että kyläkoulut saisivat toimia ihan rauhassa vielä vuosia.
Mietään tilannetta: 30 oppilasta on yhdessä luokkatilassa...ja 1 opettaja. No laitetaan sinne avustaja...Ilmaiseksiko?? No, lisäksi normaalissa luokassa on myös erilaisia tuentarvitsijoita...Onhan isossa koulussa erityisopettajia. Mutta jos erityisopen ryhmiin/tunteihin ei sovi enää lisää lapsia, mitä sitten? Palkataan uusi erkkaope. Ilmaiseksiko? Jokaisella lapsella on oikeus saada sitä tarvitsemaansa tukea, ja Nenonpellon koulussahan käy erityisopettaja joka viiko maanantaisin, joten eikös siellä koulussa ole aika hyvin asiat? Miksi siis kuormittaa kaupungin isoja kouluja, kun homma toimii pienissäkin kouluissa??
Ja tällähetkellä olisi pieniä pilttejä päiväkoti täynnä, josta tulisi ainakin osasta Nepparin koulun oppilaita, tulevaisuutta siis olisi!
Ihan en purematta niele kaikkia ehdotuksia ja päätöksiä, vaikka ymmärrän, että säästöjä pitää tehdä, mutta miksi ne tehdään vääristä paikoista?
katja

#9

11.01.2012 18:39

Onhan se niin, että mikä tällähetkellä ns. säästää, tuplaa kulut vuosien varrella. Ei pienen koulun lakkauttaminen palvele pitkällä tähtäimellä ketään. Eiköhän tässäkin maassa jo näy, mitä suuret luokkakoot tuovat tullessaan, mm. levottomia lapsia, epävarmoja aikuisia. Kulejetukset ja koulumatkat vaaroineen rasittavat pientä ihmistä,ja rasittuminen jo aikana jolloin jokaisella on oikeus olla lapsi, ei pitkässä juoksussa tuo kun lisäkuluja yhteiskunnalle. tämä jo niin monta kertaa muissakin kunnissa todettu, miksi pitää hakata päätään seinään täälläkin.
Holodnaajeva

#10 simplex

12.01.2012 22:02

Yhdyn lähipalvelun kannatajiin.

Mutta, mutta, nyt on keskittävät voimat vallassa ja he sen varmasti tekevät. Siis kok, sd ja vihreät kokoavat palveluja isoihin yksikköihin, ovatpa ne kyl-, lähikouluja, ammattikorkeakouluja, kuntia, maakuntia , keskussairaaloita, aluesairaaloita, varuskuntia , mielenterveys- tai kehitysvammayksiköitä. Sama tahti on valtion , valtioyhtiöiden osalta; posti, VR, kela, työvoima, verotus , maanmittaus jne. Pieksämäelläkin asiasta kuullaan kunhan presidentinvaalit on ohi. Helmi-maaliskuussa saamme isot tietojytkyt ja ne eivät lähipalvelun puolustajia naurata.
Muistakaa asia kunnallisvaaleissa 28.10.2012. Seuratakaa asiaa.

Vieras

#11

18.01.2012 12:08

Koulua olisi hyvä käydä mahdollisimman lähellä kotia. Turvallisuus ja tarpeeksi pienet opetussyhmät. Jokaisella ihmisellä on yksilöllisiä eroja oppimisessa.