Adressi Koulukiusaamista Vastaan

susanne viinamäki
Adressin tekijä

/ #14 Yksi loukkaantui koulupoikien tappelussa, poliisi: Mukana myös teräaseita! 2.4.2007

03.04.2007 12:45

Yksi loukkaantui koulupoikien tappelussa
2.4.2007 18:14 (Päivitetty 2.4.2007 20:28)

Yläasteikäinen oppilas loukkaantui helsinkiläisen Kallahden koulun lähistöllä tapahtuneessa välienselvittelyssä maanantaina.


Jutussa on toinenkin asianomistaja, mutta poliisi ei vielä illalla tiennyt, oliko tämä saanut kahakassa vammoja.

Välienselvittelyssä käytettiin rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan teräaseita. Niiden laatua hän ei kuitenkaan halunnut maanantai-iltana paljastaa. Vammojaan sairaalassa hoidattamassa käyneen oppilaan osalta poliisi tutkii asiaa törkeänä pahoinpitelynä.

Epäiltyjä on useita
Epäiltyjä on Tolvasen mukaan useampi. Sekä asianomistajat että epäillyt ovat yläasteikäisiä poikia, yli 15-vuotiaita, mutta eivät vielä täysi-ikäisiä. Kaikki ovat kuitenkin rikosoikeudellisessa vastuussa.

Loukkaantuneen oppilaan vammat eivät ole hengenvaarallisia, ja hän pääsi maanantaina jo sairaalasta kotiin.

- Toki ne olivat potentiaalisesti vaarallisella alueella. Sen enempää en halua kertoa, Tolvanen lisäsi.

Välikohtaus sattui Tolvasen mukaan koulun alueen ulkopuolella metsikköön johtavalla polulla kello 13:n jälkeen.

Osa joukosta hengailijoita

Alussa paikalla oli Tolvasen mukaan useita nuoria, mutta varsinaisten epäiltyjen tekijöiden joukko koostuu ilmeisesti 2-4 henkilöstä. - Muut saattavat olla enemmän hengailijoita.

Kaikki välienselvittelyssä mukana olleet olivat Tolvasen mukaan mitä ilmeisimmin samasta koulusta, mutta eivät kuitenkaan samalta luokalta.

Kallahden koulun rehtori Timo Heikkinen kertoi aiemmin STT:lle, että kahakassa loukkaantui yksi toisen koulun oppilas.

Tilanne sai hänen mukaansa alkunsa ilmeisesti jo viikonloppuna, kun kaksi oppilasta solvasi toisiaan puhelimitse. Tilanne kärjistyi kouluviikon alussa välitunnilla.

Toinen näistä oppilaista olisi Heikkisen mukaan hälyttänyt ulkopuolisen nuorukaisen paikalle ikään kuin kodinturvajoukoksi.

Kallahden koulu sijaitsee Helsingin Vuosaaressa Meri-Rastilan ja Kallahden asuinalueiden keskellä. Koulussa on 13 ala-asteen ja 18 yläasteen perusopetusryhmää. Oppilaita on noin 550.

STT