VANHAINKOTIEN PUOLESTA

Vieras
Vieras

/ #85 Re: Varautumista vanhenemiseen

08.10.2010 07:43

#81: - Varautumista vanhenemiseen 

Yritin tuossa muutama vuosi sitten saada omaiselleni paikkaa palvelutaloista.Eipä ollutkaan aivan helppoa hommaa. jonoon vaan... Ei niihin niin vain mennä. Pitää odotella vapautuvaa paikkaa.Varautua todella pitää jo silloin kun on hyvässä kunnossa.

Onhan aivan uusia asuntoloita, mutta pystyykö vanhus rahallisesti menemään niihin? Hakijoita on varmasti paljon ja pitää tehdä valintoja asukkaiden suhteen.Jokainen hoito ja palvelu maksaa tietääkseni erikseen vuokran lisäksi (tai vastikkeen).

Omaishoito on yksi hoitomuoto, jolloin vanhus saa olla kotona.Mutta monesti hoitaja käy päivisin töissä.  Tällöin tarvitaan jo kunnallisia hoitajia mukaan rinkiin,varsinkin jos hoidettava on sairas, mutta kiire on hoitajillakin ja ajomatkat ovat jo aikaa vieviä. Siivoukset yms. eivät heille enää automaatisesti kuulukkaan.Ne on tilattava erikseen. (Toisaalta kotityöt monesti lueteltu omaishoitosopimuksessa eli kuuluvat omaishoitajalle.)

Eli  vanhusten hoidosta tehdäänkin palapeli. Eli yksi hoito tuolta ja toinen tuolta. on siinä mummut ja papat sekaisin, kun miettii että mikäs se tämän päivän ohjelma taas olikaan? Odotellaan ruokaa,odotellaan hoitajaa, odotellaan siivoojaa, odotellaan taksia, odotellaan pesijää...

 Sitä se kai on. ODOTTAMISTA!

Yhdestä paikasta kun saisi kaikki palvelut! KAJLAKODIN PUOLESTA!